На Одещині судитимуть банду

На Одещині судитимуть банду "перевертнів у погонах"

Укрінформ
Обвинувальний акт щодо злочинного угруповання, в тому числі "перевертнів у погонах", що вчинили низку злочинів на території міст Чорноморськ та Одеса, передав Слідчий відділ Військової прокуратури Південного регіону України для розгляду по суті до Іллічівського міськрайонного суду.

Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури Південного регіону України.

"Слідчий відділ Військової прокуратури Південного регіону України завершив досудове розслідування й скерував до суду обвинувальний акт стосовно дев'яти учасників організованого злочинного угруповання, до складу якого входили діючі та колишні працівники органів Національної поліції, прокуратури та раніше судимі особи. Діяльність цього угруповання було викрито й припинено у вересні 2016 року Військовою прокуратурою спільно з Управлінням СБУ, ГУ Національної поліції та прокуратурою Одеської області", - зазначили у Військовій прокуратурі.

Досудовим розслідуванням установлено, що раніше судимі мешканці міста Чорноморськ Одеської області у період з липня по вересень 2016 року, зорганізувавшись у стійке злочинне об’єднання для вчинення злочинів корисливої спрямованості, вчинили злочини, пов’язані з крадіжками з помешкань громадян та сховищ підприємств на території міст Чорноморськ та Одеса, застосовуючи насильство, порушуючи безпеку та громадський порядок, а також готувались до інших подібних злочинів.

Для прикриття своєї злочинної діяльності та сприяння в ухиленні від кримінальної відповідальності за скоєні злочини до угруповання були залучені співробітники місцевих органів Національної поліції та прокуратури.

22 вересня Приморський райсуд Одеси обрав за клопотанням слідчого Військової прокуратури Південного регіону України запобіжний захід для учасників злочинної групи у вигляді тримання під вартою. При обшуках за місцями роботи та проживання підозрюваних вилучено знаряддя та засоби вчинення злочинів, викрадене майно, значні суми валюти, речовини, схожі на наркотичні.

Учасникам організованої злочинної групи, серед яких є рецидивісти, працівники поліції та прокуратури, слідчі Військової прокуратури інкримінують вчинення діянь, що підпадають під ч. 2 ст. 121 (умисне завдання тяжких тілесних ушкоджень способом, що має характер особливого мучення або групою осіб), ч. 1 ст. 376. (втручання в діяльність судових органів), ч.1 ст. 377 (погрози вбивством, насильством або знищенням майна щодо судді та його родичів), ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникнення у житло) та ч. 4 ст. 296 (злісне хуліганство) Кримінального кодексу України.

Санкції статей за умисні тяжкі тілесні ушкодження та інші злочини передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-