Головного архітектора Харкова хочуть звільнити через пам’ятник з ангелом

Головного архітектора Харкова хочуть звільнити через пам’ятник з ангелом

Укрінформ
Електронна петиція за звільнення головного архітектора Харкова Сергія Чечельницького - автора найкращого проекту пам'ятника на площі Свободи - з дня реєстрації, тобто, 10 лютого, набрала більш як 4 тис. голосів.

Про це повідомляється на сайті Харківської міськради.

"Нас не влаштовує такий рівень комунікації, некомпетентність і безвідповідальність, які дозволив собі головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький... Ми вимагаємо: 1. Звільнити Сергія Чечельницького з посади головного архітектора міста Харкова. 2. Провести відкритий конкурс на посаду головного архітектора міста на підставі ч.2 ст.14 Закону України "Про архітектурну діяльність". До складу конкурсної комісії включити представників громадських організацій, які зареєстровані не менш як півроку й об'єднують архітекторів-урбаністів", - написав автор петиції, депутат Харківської облради Дмитро Булах.

За його словами, при Чечельницькому сформувалася практика ігнорування думки харків'ян у питаннях розвитку міста, знищуються пам'ятки архітектури, організована система особистого збагачення за рахунок міських коштів.

Для того, щоб петицію розглянув Харківський міський голова Геннадій Кернес, вона має зібрати 5000 голосів за три місяці: залишилося 79 днів.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 20 лютого Дзержинський райсуд Харкова за позовом активістів про скасування результатів міського конкурсу проектів нового пам'ятника на площі Свободи відмовив їм у відведенні судді і призначив розгляд на 28 лютого.

13 лютого Дзержинський райсуд Харкова не задовольнив клопотання позивачів про відведення судді і заборону будівельних робіт зі встановлення пам'ятника на площі Свободи.

9 лютого мер Харкова відповів на петицію про скасування результатів конкурсу проектів пам'ятника на площі Свободи, яка набрала 5 тис. голосів за два дні: "Як вирішить суд".

3 лютого названо переможця міського конкурсу проектів пам'ятника на площі Свободи: колона заввишки 86 метрів із зображенням ангела з хрестом вгорі і чотирьох фігур, пов'язаних з історією Слобожанщини, внизу. Серед авторів - Чечельницький.

6 лютого активісти провели пікет біля будинку Дзержинського райсуду Харкова і подали позов про скасування рішення журі, вважаючи, що пам'ятний знак створено за зразком Олександрівської колони в Санкт-Петербурзі: "Харків заслуговує на краще".

28 вересня 2014 року активісти за допомогою тросів і вантажівки повалили найбільший в Україні пам'ятник Леніну на площі Свободи, залишивши порожній постамент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-