В Одесі голова суду вибачився за причетність до інциденту з “п’яним” авто

В Одесі голова суду вибачився за причетність до інциденту з “п’яним” авто

Укрінформ
Голова Одеського окружного адміністративного суду Олег Глуханчук відвідав обуправління Нацполіції і вибачився перед трьома патрульними поліцейськими за причетність до резонансного інциденту із затриманням авто, на водія якого було складено протокол за керування у стані алкогольного сп'яніння.

Про це провідний консультант очільника ГУ НП В Одеській області Руслан Форостяк повідомив у Facebook.

"Суддя окружного адмінсуду пан Глуханчук особисто вибачився перед патрульними поліцейськими за резонансний інцидент який мав місце напередодні (11 лютого - ред.). Для цього він особисто відвідав Головне управління Нацполіції та забажав зустрічі з нарядом патрульних поліції, що брали участь у затриманні авто",- зазначив Форостяк.

Поліцейські погодились на зустріч і прийняли його вибачення, уточнив Форостяк, "при цьому зазначили, що особисто до пана Глуханчука загалом у них претензій немає. На відміну від його супутника, який у стані алкогольного стану застосовував нецензурну лайку, ображав особовий склад та демонстрував своєю поведінкою зневагу до правоохоронців".

Завдяки приверненню уваги громадськості, зокрема, журналістів, додав Форостяк, "не вдалося тихо зам'яти цей інцидент, а головне - поліцейські відчули підтримку суспільства і не будуть ніяковіти у подібних випадках, а діятимуть професійно та рішуче, незважаючи на те, що за особа перед ними".

"Дякую усім за підтримку та адекватну реакцію від імені патрульної поліції Одеси. Потроху щось та міняється, друзі", - підсумував Форостяк.

Як повідомляли деякі ЗМІ, поліцейський патруль Одеси зупинив 11 лютого голову Одеського окружного адмінсуду Олега Глуханчука, який керував автомобілем у стані алкогольного сп'яніння, складено протокол.

Станом на 21 лютого суд не розглянув цього адмінпротоколу.

Між тим, 14 лютого члени Одеського окружного адмінсуду виступили на захист голови суду Глуханчука, заявивши, що вважають недостовірною поширену ЗМІ інформацію про те, що Глуханчука поліція впіймала п'яним за кермом легкового автомобіля.

У повідомленні йшлося, що Глуханчук керував транспортним засобом у нетверезому стані, насправді суддя за кермом автомобіля не перебував, а знаходився на пасажирському сидінні, стверджують автори заяви. Вони вважають, що достовірність відео, розповсюдженого через мережу YouTube, викликає сумніви і його оприлюднення "є протиправним і здійсненим з метою дискредитації голови суду".

Оскільки голова суду не є власником автомобіля, а також не керував даним транспортним засобом, звинувачення у вчиненні ним адміністративного правопорушення є безпідставними, йдеться у заяві прес-служби адмінсуду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-