Вбивство харківського професора і його сина - справа рук організованої банди

Вбивство харківського професора і його сина - справа рук організованої банди

Укрінформ
Прокуратура розширила підозру членам заарештованої озброєної банди, яка заявила про себе в Харкові в жовтні 2016 року вбивством професора і його сина.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник відділу прокуратури області Нвер Антонян.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що організатор банди - 24-річний харків'янин, до складу увійшли його 54-річна співмешканка та 20-річний товариш. Організатор придбав і передав виконавцям вогнепальну і холодну зброю. У злочинах також використовувалися маски-балаклави і рукавички", - зазначив прокурор.

За його словами, першими жертвами банди за "наводкою" жінки стали її знайомі: 58-річний професор і його 35-річний син.

"Проникнувши в квартиру з допомогою наводчиці, зловмисники побили, а потім задушили професора і його сина, забрали з квартири 10 тис. доларів США та інші цінності. Після цього банда, знову ж таки за "наводкою" жінки, планувала здійснити ще один розбій. Жертвою повинен був стати житель Куп'янського району, який обмінював валюту на одному з ринків і позичав їй гроші під відсотки. Напад планували на початок 2017 року, але не встигли його реалізувати: їх затримали", - додав прокурор.

За його словами, у вересні 2016 року організатор злочинної групи скоїв грабіж в Харкові на вул. Шариковій: "Жертвами стали двоє студентів. У викраденому паспорті одного з них організатор вклеїв своє фото і використовував для конспірації".

"Під час обшуків за місцем проживання організатора банди знайдені інструменти і матеріали для виготовлення фальшивих грошей: злочинець підробляв купюри номіналом 100 грн. і збував їх", - пояснив прокурор.

На вимогу прокуратури, всі троє перебувають під вартою без внесення застави: слідство триває. За сукупністю статей їм загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-