У Запоріжжі медики

У Запоріжжі медики "швидкої допомоги" вийшли на акцію протесту

Укрінформ
Сьогодні в Запоріжжі більше 200 медиків бригад «швидкої допомоги» з обласного центру і районів Запорізької області вийшли на акцію протесту проти реформування системи надання екстреної допомоги, запропонованої в. о. міністра охорони здоров'я України Ул'яной Супрун.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Медики «швидкої допомоги» зібралися на площі перед будівлею Запорізької облдержадміністрації з плакатами «Україні  - швидку допомогу з лікарями та фельдшерами!», «Ні - знищенню швидкої допомоги!», «МОЗУ - кваліфікованих фахівців!», «Життя людини - це не експеримент!» і зажадали збереження і розвитку діючої системи надання екстреної допомоги, як «єдиної безоплатної, ефективної і доступної усім верствам населення можливості отримання меддопомоги».

«Ми не проти реформування медицини як такої, але потрібно розуміти, що сьогодні наші реалії кардинально відрізняються від американських. Ефективність надання екстреної швидкої допомоги парамедиками безпосередньо залежить від наявності лікарень екстреної меддопомоги, яких у нас немає, і від стану доріг і санітарного транспорту, які знаходяться в жалюгідному стані. У нашій ситуації лікарі і фельдшери «швидкої» - частенько єдина можливість отримання кваліфікованої лікарської допомоги, і позбавляти її людей не можна», - пояснив глава незалежної профспілки працівників швидкої меддопомоги і співорганізатор акції протесту Анатолій Сидоренко.

Фото: Дмитрий Смольенко.

Після завершення мітингу перед будівлею Запорізької ОДА, який тривав близько півгодини, колона медиків рушила уздовж центрального проспекту Запоріжжя до будівлі Запорізької мерії, де працівники бригад швидкої допомоги планують провести ще один мітинг і таким чином завершити акцію протесту.

Як повідомлялося, влітку в. о. міністра охорони здоров'я України Ул'яна Супрун виступила з ініціативою впровадити в Україні канадську або американську модель медичного обслуговування. Її суть полягає не в наданні хворому допомоги на місці, а в надшвидкій доставці його в найближчу лікарню, де йому поставлять діагноз і нададуть кваліфіковану медичну допомогу.

Працівники «швидкої допомоги» виступили проти цієї ініціативи. У вересні, зібравши більше 10 тис. підписів, запорізькі медики направили до Верховної Ради України і КМУ звернення про неприпустимість подібного шляху реформування системи надання екстреної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-