У Харкові суд не задовольнив вимоги активістів щодо пам'ятника на площі Свободи

У Харкові суд не задовольнив вимоги активістів щодо пам'ятника на площі Свободи

Укрінформ
Дзержинський райсуд Харкова почав розглядати позов активістів щодо скасування результатів міського конкурсу проектів нового пам'ятника на площі Свободи.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Суд не задовольнив клопотання громадської організації "Харківський антикорупційний центр" про відвід судді. Суд також не задовольнив клопотання позивачів про заборону зведення пам'ятника до підсумків розгляду справи у суді", - відзначили в суді.

Чергове засідання суду призначене на 20 лютого, 14:00.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 9 лютого Харківський міський голова Геннадій Кернес відповів на петицію про відміну результатів конкурсу проектів пам'ятника на площі Свободи, що набрала 5 тис. голосів за два дні: "Як вирішить суд".

3 лютого названо переможця міського конкурсу проектів пам'ятника на площі Свободи: колона заввишки 86 метрів із зображенням ангела з хрестом вгорі та чотирьох фігур, пов'язаних з історією Слобожанщини, внизу.

Серед авторів проекту - головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький.

6 лютого активісти провели пікет біля будівлі Дзержинського райсуду Харкова і подали позов про скасування рішення жюрі, вважаючи, разом з іншим, що пам'ятний знак створений за зразком Олександрівської колони у Санкт-Петербурзі: "Харків заслуговує на краще".

28 вересня 2014 року активісти за допомогою тросів і вантажівки повалили найбільший в Україні пам'ятник Леніну на площі Свободи, залишивши порожній постамент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-