У Харкові також подорожчали маршрутки

У Харкові також подорожчали маршрутки

Укрінформ
Проїзд в маршрутних автобусах Харкова подорожчав в середньому на одну гривню: наразі мінімальна ціна складає 3,25 грн, максимальна - 6,50 грн

Про це розповів журналістам директор Департаменту інфраструктури Харківської міськради Сергій Дульфан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Органи місцевого самоврядування не впливають на ціноутворення, а можуть тільки погоджувати вартість проїзду", - зазначив Дульфан.

За його словами, перевізники почали звертатися в міськраду з проханням розглянути можливість підвищення вартості проїзду ще 9 місяців тому.

"Весь цей час сторони намагалися знайти компромісне рішення: перевізники керуються економічною мотивацією, для нас же важлива соціальна складова. Точкою неповернення стала ситуація, коли рухомий склад на маршрутах зменшився на 20%. Аналіз показав, що через зростання цін на запчастини, ПММ, а також збільшення мінімальної зарплати перевізники зменшили кількість автобусів великої місткості. З урахуванням усіх складових, проїзд в маршрутках подорожчав", - зазначив Дульфан.

За його словами, незважаючи на відсутність в державі механізму компенсації пільгового проїзду, "громадяни пільгових категорій продовжують користуватися міським пасажирським транспортом безкоштовно".

"Що стосується тарифів на електротранспорт, то це складніше: електротранспорт глибоко соціальний, і для цього треба фінансово-політичне рішення", - сказав Дульфан.

Як повідомляв раніше Укрінформ, вартість проїзду в харківських маршрутках не підвищувалася з весни 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-