До суду у справі Кернеса викликали 14 свідків обвинувачення

До суду у справі Кернеса викликали 14 свідків обвинувачення

Укрінформ
У Київському райсуді Полтави відбувається чергове засідання у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса і двох його охоронців, які обвинувачуються у викраденні, тортурах і загрозі вбивством двох активістів харківського євромайдану.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Геннадій Кернес на інвалідному візку разом з охоронцями прибув до суду. У залі присутні їхні адвокати. Також на засідання прибули обоє потерпілих: Ряполов і Кутянін", - зазначили в суді.

За попередніми даними, органи прокуратури викликали на засідання 14 свідків обвинувачення.

Біля будівлі суду спокійно, немає оточення силовиків.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 23 січня у Київському суді Полтави у справі Кернеса була оголошена перерва до 13 лютого. На суді допитані четверо свідків з боку держобвинувачення. Сам Кернес і його захисники просили суд припинити допит за фактами, що "не мають відношення до справи", і перейти до розгляду по суті обвинувачень. Водночас, прокурор Олександр Ганілов заявив, що питання, які він ставить, відносяться до справи.

24 жовтня 2016 року Кернес був на суді у Полтаві востаннє за три місяці: весь цей час він знаходився на реабілітації у зв'язку з перенесеними операціями. На суді допитали трьох свідків обвинувачення, включаючи радника голови МВС України Івана Варченка. За словами захисників, їх свідчення не містять аргументів провини Кернеса.

26 вересня у Київському райсуді Полтави допитали семеро свідків з боку обвинувачення, які показали, що "нічого не бачили і не чули".

На суді Кернес і його охоронці, які обвинувачуються за фактами, що мали місце в лютому 2014 року, не визнають провину і вважають справу сфабрикованою. Якщо їхня провина буде доведена, їм загрожує до 15 років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-