В ОБСЄ заявляють про ризик нової ескалації на Донбасі

В ОБСЄ заявляють про ризик нової ескалації на Донбасі

Укрінформ
На Донбасі у період з 29 січня до 9 лютого загинули дев’ятеро цивільних, поранень зазнала ще 41 людина.

Про це заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг 11 лютого в Донецьку, повідомляє "Радіо Свобода".

«Це неприйнятно висока кількість жертв», – зазначив Хуг.

Він також наголосив, що обстріли відбувалися з озброєння, яке «давно мало бути відведене».

«Рівень порушень значно знизився за останні дні, але він, як і раніше, залишається неприйнятно високим. З опівночі 9 лютого до опівночі 10 лютого місія ОБСЄ зафіксувала 460 порушень режиму припинення вогню, в Луганському регіоні – 55 порушень», – сказав перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні.

Він також заявив, що ризик нової ескалації ситуації на Донбасі залишається високим. Причиною цього Хуг назвав «наявність важкого озброєння на ділянках, де озброєння не повинно перебувати».

Ще одна причина можливого нового загострення, за його словами, – занадто близьке розташування позицій протиборчих сторін.

«Якщо ці позиції так і залишаться близько одна до одної і між ними не залишиться відстані, ризик неминучий», – заявив Хуг.

Контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі неодноразово оголошувала режим тиші на сході України, проте обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні перемир’я.

З 29 січня на Донбасі спостерігалося загострення ситуації, зокрема через бої поблизу Авдіївки. Сторони конфлікту звинуватили одна одну у спричиненні боїв, повідомлялося про загиблих і поранених, як серед бійців, так і сер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-