На Донеччині заочно судитимуть «депутата ДНР»

На Донеччині заочно судитимуть «депутата ДНР»

Укрінформ
У Донецькій області будуть заочно судити так званого депутата терористичної організації «ДНР».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено спеціальне досудове розслідування щодо жителя міста Донецька, який звинувачується в участі в терористичній організації «ДНР», - сказано в повідомленні.

У ході розслідування встановлено, що у квітні 2014 року 59-річний чоловік з власної ініціативи вступив до лав терористів. У листопаді, в результаті псевдовиборів в окупованому бойовиками Донецьку, був обраний депутатом так званої політичної сили «Вільний Донбас», а також членом комітету «з природокористування, екології, надр і природних ресурсів Народної Ради ДНР».

Зловмисник і надалі бере участь у розробці та подальшому ухваленні «законів» і «постанов» в сфері природокористування, екології, надр і природних ресурсів. «Депутат» також висвітлює діяльність терористичної організації «ДНР» в окремих засобах масової інформації, тим самим пропагуючи її злочинні ідеї.

Наразі обвинувальний акт за ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України направлено до суду. З огляду на те, що обвинувачений перебуває на тимчасово непідконтрольній українській владі території, прийнято рішення про його заочне засудження. Терористові загрожує до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-