Москаль заспокоює:  Закарпаттю більше не загрожує ні льодохід, ні паводок

Москаль заспокоює: Закарпаттю більше не загрожує ні льодохід, ні паводок

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що наразі в області почався спад води на основних річках краю, піротехніки ДСНС та військові 128-ї бригади підірвали 20 льодових заторів – крига, що загрожувала паводком, пройшла по Тисі до Угорщини. Наразі нових підтоплень на Закарпатті нема.

Про це він повідомив на своєму сайті.

«Критична ситуація з льодоходом і паводком на Закарпатті минула. О першій годині ночі крига по Тисі пройшла на територію Угорщини, рівень води в основних річках області пішов на спад, нових підтоплень дворогосподарств за ніч не зафіксовано. По усіх дорогах області (окрім місцевої дороги на Виноградівщині, що наразі затоплена через вилив річки Боржвава) автомобільний проїзд забезпечений. Проблем із водо-, газо- і енергозабезпеченням немає, всі комунікації працюють у штатному режимі», - повідомив Москаль.

За його словами, зараз бригади рятувальників відкачують воду з підтоплених протягом п’ятниці дворогосподарств. "Оскільки висота снігу в горах удвічі перевищує норму, у високогірних районах області зберігається висока ймовірність сходження лавин. На найбільш небезпечних ділянках чергують бригади рятувальників. Також встановлено чергування піротехніків – у місцях на ріках, де можливі скупчення льоду", - пояснив ситуацію голова ОДА.

Він додав, що у селі Нижній Бистрий на Хустщині, яке учора відрізало від світу – річка Ріка знесла підвісний міст, сьогодні полагодили конструкцію – силами місцевих селян.

Як повідомлялося, 3 лютого на Закарпатті розпочався паводок. За добу затопило понад 500 дворогосподарств, 650 га угідь, паводок зруйнував три будинки в селі на Іршавщині. На щастя, людей вчасно евакуювали – ніхто не загинув.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-