Повінь на Закарпатті: підтоплені понад 450 дворів і з десяток доріг

Повінь на Закарпатті: підтоплені понад 450 дворів і з десяток доріг

Укрінформ
Закарпаття потерпає від повені: підтоплені 458 домогосподарств, залиті водою 9 доріг.

Як повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій, рівень річок підвищується в п’яти районах Закарпатської області.

"Через танення снігу та скресання криги на річках Боржава, Велика Уголька, Красна, Одаров, Річанська, Ріка та Хустець утворилося 10 крижаних заторів. Паводковою водою перелито дорожнє полотно 9 доріг місцевого значення (висотою до 10 см), у тому числі на 3 автошляхах проїзд обмежений. Найбільш складна ситуація спостерігалася у Мукачівському (підтоплено 184 двогрогосподарства), Хустському (підтоплено 173 двогрогосподарства) та Іршавському (підтоплено 101 двогрогосподарство) районах. На даний час спостерігається спад води в річках гірських районів (Рахівський, Міжгірський, Воловецький та Свалявський) та пiдвищенням рiвнiв води на річках Перечинського, Тячівського, Мукачівського, Хустського та Іршавського районів", - йдеться в повідомленні.

Льодові затори на річках прибирають піротехніки ДСНС.

"Здійснено 4 підриви на річках Боржава Іршавського району, Велика Уголька Тячівського району, Ріка Хустського району та Латориця Мукачівського району", - інформують рятувальники.

До відводу води з територій дворогосподарств та відкачування води з підвалів підтоплених будинків і будівель залучені 419 працівників ДСНС й 69 одиниць техніки.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-