Від кримінальної відповідальності звільнено колишнього бойовика з позивним

Від кримінальної відповідальності звільнено колишнього бойовика з позивним "Змій"

Укрінформ
У Миколаєві звільнено від кримінальної відповідальності колишнього бойовика з позивним «Змій», який добровільно вийшов з лав терористичної організації «ДНР».

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області.

«Відповідно до закону, за погодженим прокуратурою Миколаївської області клопотанням суд звільнив від кримінальної відповідальності, передбаченої ч.2 ст.260 КК України, колишнього бойовика з ідентифікаційним позивним «Змій», який добровільно вийшов з лав терористичної організації «ДНР», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі також зазначили, що мешканець Миколаєва 1989 року народження добровільно вступив до лав незаконного збройного військового формування «Оплот» терористичної організації «ДНР» на посаду танкіста-навідника.

У період з червня по серпень 2014 року і з травня по жовтень 2015 року, отримавши формений одяг, військове спорядження та зброю, здійснював перепускний режим, ніс караульну службу, брав участь у тренуваннях на полігоні за допомогою важкої військової техніки та іншої стрілецької зброї, виконував господарські роботи. При цьому участі у бойових діях проти військовослужбовців сил АТО та нападі на підприємства, установи, організації чи на громадян він не брав, його дії не призвели до загибелі людей чи інших тяжких наслідків.

 Згодом, змінивши погляди на діяльність незаконного збройного військового формування «Оплот», чоловік добровільно вийшов з його лав. Повернувшись до Миколаєва, колишній бойовик повідомив у правоохоронні органи про існування вказаного незаконного збройного формування та свою участь у ньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-