Паводок на Закарпатті потроху приборкують: близько півтисячі дворів затоплені

Паводок на Закарпатті потроху приборкують: близько півтисячі дворів затоплені

Укрінформ
Рятувальники кажуть, що ситуація з паводком на Закарпатті стабілізується, інформація про нові підтоплення не надходить, наразі продовжують відкачувати воду в найбільш критичних місцях.  В область прибули рятувальники із сусідніх регіонів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-службі У ДСНС в Закарпатській області.

"Наразі в області внаслідок танення снігу, утворення льодових заторів на потічках та річках області, випадання дощу, підняття рівнів грунтових вод, потічків, річок відбулося підтоплення 465 дворогосподарств, ситуація залишається критичною в Перечинському, Іршавському, Тячівському, Свалявському, Мукачівському, Рахівському та Хустському районах, - розповіла прес-секретар обласного управління Наталя Батир. – Там працюють рятувальники, наразі можна говорити про те, що ситуація більш-менш стабілізувалася. По районах, згідно зі звітами, нових інформацій про підтоплення не надходило".

Речниця повідомила, що у Великій Угольці на Тячівщині було здійснено підрив льодового затору, в область прибули загони рятувальників зі Львівщини та Івано-Франківщини. Вони чергують на Хустщині та Іршавщині, у місцях найбільшого скупчення льоду.

"Прогнозувати ситуацію, на жаль, ми не можемо. Є повідомлення, що завтра не дощитиме, але це не свідчить про те, що можна розслабитися: адже продовжують танути сніги. За рахунок цього збільшуватиметься рівень води в річках. Як у такій ситуації поведуть себе річки – невідомо", - резюмувала прес-секретар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-