На Закарпатті через танення снігу підтоплені цілі села

На Закарпатті через танення снігу підтоплені цілі села

Укрінформ
На Закарпатті танення снігів призвело до підтоплення вулиць, господарських будинків та споруд. Наразі в різних районах області підтоплено близько 300 дворогосподарств, вода забирає майно та худобу.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила Наталя Батир, прес-секретар обласного управління ДСНС в Закарпатській області.

"Станом на 10-ту ранку 3 лютого, внаслідок танення снігу, утворення льодових заторів на потічках та річках області, випадання дощу, підняття рівнів грунтових вод, потічків, річок відбулося підтоплення 87 дворогосподарств у Перечинському, Іршавському та Тячівському районах, а також 4 житлових будинків, - сказала Батир. – В Іршавському та Тячівському районах довелося відселяти 4 сім’ї, люди розселені до рідні. Є інформація про льодовий затор протяжністю 200 метрів на Перечинщині, в селі Тур'я Поляна, там підтоплено 200 дворогосподарств.  Значні підтоплення спостерігаються також на Виноградівщині. Станом на 10:00 на ліквідацію наслідків підтоплень від Управління ДСНС у Закарпатській області залучено 35 чоловік особового складу , 2 плавзасоби та 6 одиниць техніки", - розповіла речниця.

У БУВР (Басейнове управління водних ресурсів) річки Тиса також повідомляють про вилив вод Латориці на трасу Київ-Чоп.

Наразі підтоплення сніготалими водами фіксуються в населених пунктах, де захаращені місцеві потічки, а саме в с. Голубине, біля АЗС відбувся вилив води на трасу Київ-Чоп водами потічка, який протікає поряд та впадає в р. Латорицю, у селі Тур’я Поляна на р. Тур’я Ужгородського району спостерігається льодовий затор. Наразі підтоплено 2 дворогосподарства, з яких в одному вода тече через двір, втрачене майно, зерно, живність.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що в селі Кольчино (Мукачівщина) вулиці перетворилися на річки – вода, що вийшла з берегів через льодовий затор, забирає майно та худобу.

Льодохід на великих річках області жваво обговорюють також у мережі. Відео толлашу – льодоходу на р. Тисі опублікував Павло Марицень на своїй сторінці в мережі Facebook. Таке скупчення льоду, який несуть води річки, може призвести до виливу води на дороги, руйнування мостів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-