Керівник миколаївського порту отримав підозру за зловживання

Керівник миколаївського порту отримав підозру за зловживання

Укрінформ
Здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем службовими особами ДП «Миколаївський морський торгівельний порт», внаслідок чого державі спричинено збитки в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що нинішній виконувач обов'язків директора ДП «Миколаївський морський торгівельний порт», використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби, з метою одержання неправомірної вигоди для себе та представників приватних підприємств, достовірно знаючи, що оренда майна Державного підприємства здійснюється в особі Фонду державного майна України та виключно за погодженням з Міністерством інфраструктури України, уклав з декількома приватними підприємствами договори про встановлення права сервітуту на користування залізничними коліями ДП «Миколаївський морський торгівельний порт» довжиною 8291,4 п м, з метою уникнення процедури погодження договорів оренди з Уповноваженим органом управління та заниження в інтересах вказаних товариств плати за користування залізничними коліями, чим спричинив збитки ДП «Миколаївський морський торговельний порт» та державі на суму понад 4 млн грн», - йдеться у повідомленні.

За результатами досудового розслідування вказаного кримінального провадження слідчим, за погодженням з прокурором, повідомлено про підозру виконувачу обов'язків директора ДП «Миколаївський морський торгівельний порт» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У прокуратурі зазначають, що за скоєне кримінальне правопорушення зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до шість років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-