У Запорізькій області 10 школярів госпіталізували з отруєнням

У Запорізькій області 10 школярів госпіталізували з отруєнням

Укрінформ
У Запорізькій області 10 вихованців навчально-виховного комплексу госпіталізовано з симптомами гострої кишкової інфекції (ГКІ).

За інформацією Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ, факт «групового захворювання ГКІ» зафіксовано в Мар’ївському навчально-виховному комплексі, що працює в селі Мар’ївка Запорізького району Запорізької області, як об'єднаний загальноосвітній і дошкільний навчальний заклад.

«З 24 січня  в Мар’ївському навчально-виховному комплексі (НВК) Запорізького району зареєстровано групове захворювання на гостру кишкову інфекцію серед вихованців дошкільних груп і школярів. На сьогодні зареєстровано 10 випадків захворювання: 3 – у дітей дошкільної групи, 7- у школярів», - йдеться в офіційному повідомленні Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України.

За даними центру, всі постраждалі діти госпіталізовані: 1 дитина в обласну інфекційну лікарню, останні 9 – в центральну лікарню Запорізького району.

Їх стан класифікується медиками як «захворювання середнього тяжкості».

Що конкретно стало причиною масового захворювання учнів і дошкільників у Мар’ївському НВК, зараз встановлюють співробітники спецкомісії з числа працівників Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України і Держпродспоживслужби Запорізької області.

Як розповіли Укрінформу в  комісії, «певні висновки вже зроблено, проте обгрунтовано і доказово говорити про причини групового захворювання дітей ГКІ можна буде тільки після отримання даних  лабораторних обстежень, зокрема – досліджень на інфекції вірусної етіології, які зараз ще в роботі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-