Комп'ютер не зміг знайти нових суддів для Штепи

Комп'ютер не зміг знайти нових суддів для Штепи

Укрінформ
Справу екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і створенні терористичної групи, буде передано з Червонозаводського райсуду Харкова в Апеляційний обласний суд.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у Червонозаводському райсуді.

"Автоматично, тобто, з допомогою комп'ютера, перерозподілити суддів у справі Штепи після того, як головуючий Віктор Єжов заявив про самовідвід, не вдалося: частина суддів хворіє, інші звільнені, у третіх закінчені повноваження. Так як термін утримання Штепи під вартою закінчується 3 лютого, справу передали до Апеляційного суду Харківської області для визначення підсудності", - відзначили в суді.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 26 січня головуючий у справі Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова Віктор Єжов взяв самовідвід після того, як представники держобвинувачення заявили про відвід: стосовно нього за матеріалами СБУ зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації). Суддя Єжов переведений у Харків з Макіївки у квітні 2015 року у зв'язку з проведенням АТО. За законом, процесуальні дії стосовно будь-якого судді повинні узгоджуватися з Вищою радою правосуддя.

За словами прес-секретаря прокурора Харківської області Віти Дубовик, через заміну головуючого судді зміниться вся трійка колегії суддів: "Швидше за все, кримінальне провадження буде розглядатися спочатку".

Штепу затримано 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-