Суд переніс розгляд «земельної» справи заступника мера Ужгорода

Суд переніс розгляд «земельної» справи заступника мера Ужгорода

Укрінформ
Судове засідання щодо розгляду справи першого заступник мера Ужгорода Іштвана Цапа, перенесли на 30 січня. Прокуратура вимагає тримання під вартою без можливості внесення застави та відсторонення від посади.

Про це повідомляє прес-служба Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області.

"Щодо розгляду клопотання правоохоронців про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади заступника міського голови Іштвана Цапа повідомляємо наступне: розгляд у справі перенесено на понеділок, 30 січня, на 14 годину", - йдеться у повідомленні.

Як пояснили у суді, розгляд перенесли у зв'язку із необхідністю невідкладного розгляду слідчим суддею клопотань щодо тримання під вартою інших осіб, котрі уже перебувають в статусі "затримані".

Як повідомлялося, у п'ятницю, 27 січня, Закарпатська прокуратура оголосила Іштвану Цапу підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст. 368 КК України - одержання неправомірної вигоди службовою особою. Разом із Цапом, про підозру повідомлено і одному з депутатів Ужгородської міської ради, котрий фігурує у вказаному кримінальному провадженні. Незважаючи на те, що останній перебуває на лікуванні у одному з мед закладів, з ним все ж проведено першочергові слідчі дії і забезпечено цілодобову охорону.

За інформацією прес-служби прокуратури Закарпатської області, на суді для усіх підозрюваних прокурори вимагатимуть запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без можливості внесення застави.

Першого заступника мера Ужгорода Іштвана Цапа підозрюють у хабарництві за вирішення земельних питань.

Сам підозрюваний свою вину заперечує, як і те, що переховувався від слідства. Сьогодні Іштван Цап повернувся із відрядження й прийшов в прокуратуру з адвокатом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-