Нових суддів для Штепи обіцяють вже завтра

Нових суддів для Штепи обіцяють вже завтра

Укрінформ
Призначення нових суддів Червонозаводського райсуду Харкова у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та створенні терористичної групи, відбудеться 27 січня.

Про це журналістам повідомив керівник апарату Червонозаводського райсуду Харкова Олександр Воронін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Справа буде повторно перерозподілена між іншими суддями, і це станеться завтра", - зазначив Воронін.

За його словами, колишній головуючий у справі Штепи суддя Віктор Єжов сьогодні відведений від розгляду справи.

"Будь-які процесуальні дії відносно судді мають узгоджуватися з Вищою радою правосуддя", - додав Воронін.

За словами прес-секретаря прокурора Харківської області Віти Дубовик, через заміну головуючого судді поміняється вся трійка колегії суддів: "Швидше за все, кримінальне провадження, де вже пройшла стадія допиту свідків і стадія дослідження матеріалів, розглядатиметься спочатку".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 26 січня головуючий у справі Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова Віктор Єжов узяв самовідвід після того, як представники держобвинувачення заявили про його відведення: відносно нього за матеріалами СБУ зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації).

Суддя Віктор Єжов переведений до Харкова з Макіївки в квітні 2015-го року у зв'язку з проведенням АТО.

Штепа затримана 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-