Харківський суддя у справі Штепи заявив самовідвід

Харківський суддя у справі Штепи заявив самовідвід

Укрінформ
Самовідвід заявив головуючий у Червонозаводському райсуді Харкова у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, що звинувачується в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і створенні терористичної групи, суддя Віктор Єжов.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Спочатку на суді, де планували продовжити розгляд відеодоказів у справі Штепи, представники держобвинувачення заявили відведення головуючому судді Віктору Єжову, оскільки держобвинуваченню стало відомо про зареєстроване відносно нього за матеріалами СБУ кримінальне провадження за ч.1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації)", - зазначила Дубовик.

За її словами, після повідомлення про почате розслідування, Єжов заявив самовідвід: "Судом оголошено 20-хвилинну перерву, і Єжов пішов писати заяву про самовідвід".

"Відведення і самовідвід задоволено. Матеріали провадження направлено до канцелярії. Чекаємо нового призначення", - додала Дубовик.

Як повідомляв Укрінформ, суддю Віктора Єжова було переведено в Харків з Макіївки в квітні 2015 року у зв'язку з проведенням АТО.

Першим суддею у справі Штепи був Денис Чудовський, але 30 січня 2016 року Президент Петро Порошенко підписав указ про його звільнення за протиправні рішення відносно харківських активістів, затриманих під Академією внутрішніх військ у лютому 2014 року за протест проти виїзду курсантів на Майдан до Києва.

Суддя Ірина Прошутя - член колегії суддів у справі Штепи - 29 вересня 2016 року звільнена рішенням ВР за протиправні рішення відносно евромайданівців.

7 грудня 2016 року Червонозаводський райсуд Харкова у справі Нелі Штепи продовжив її арешт ще на два місяці: до 3 лютого 2017 року.

29 лютого на підготовчому засіданні суду з розгляду наново справи Штепи у зв'язку із заміною ряда суддів, обвинувачена вимагала допитати більше сорока свідків, починаючи з Президента Петра Порошенка, в чому суд їй відмовив.

31 серпня екс-губернатор Донецької області Сергій Тарута в якості свідка захисту в режимі відеоконференції підтвердив, що рекомендував Штепі спілкуватися з бойовиками, "щоб запобігти кровопролиттю в Слов'янську".

Штепу було затримано 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблено "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-