Прокуратура відкрила провадження через блокування залізниці на Луганщині

Прокуратура відкрила провадження через блокування залізниці на Луганщині

Укрінформ
Прокуратура відкрила провадження за фактом блокування залізниці в Луганській області. 

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомила речник прокуратури Луганської області Ганна Зикова.

За її словами, на 41-му кілометрі перегону перебувають близько 55 осіб у камуфльованому одязі, серед яких народні депутати Семен Семенченко, Павло Костенко, Тарас Пастух, Володимир Парасюк. Вони розмістили на залізничному шляху три дерев'яні "їжаки" і блокували вантажі, які переміщалися на непідконтрольну українській владі територію.

"Відомості за даним фактом внесено до ЄРДР з попередньою кваліфікацією ч. 1 ст. 279 Кримінального кодексу, це блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту. Покарання передбачає штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів або виправні роботи до 2 років, або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років", - повідомили в прокуратурі.

Як повідомлялося, 25 січня ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ-Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу, в результаті дій ветеранів АТО було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Вчора блокпост ветеранів АТО на залізничній магістралі Луганськ-Попасна спробували прорвати.

Зараз заблокована одна ділянка залізниці Луганськ-Лисичанськ-Попасна біля Гірське-Золоте.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-