Інтерактивний Музей бойових побратимів почав діяти у Тернополі

Інтерактивний Музей бойових побратимів почав діяти у Тернополі

Укрінформ
У Тернополі у День соборності України почав діяти перший в області інтерактивний Музей бойових побратимів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Створення цього музею згуртувало усіх мешканців міста, владу, громадські організації, як свого часу об’єднала Україну ідея соборності а нині - спільна справа оборони нашої країни. По суті, це – музей АТО, в якому головні герої – бійці ЗСУ, добровольці, медики, капелани, волонтери, військові журналісти. Про героїчні долі кожного із них і їхні долі розповідають унікальні експонати - особисті речі, документи, фотографії, медалі, форма. Тих, кого вже немає, і живих героїв», - розповів начальник міського управління культури і мистецтв» Олександр Смик.

У музеї, який розташувався у середмісті Тернополя в Народному домі «Перемога», зібрано найбільшу в області колекцію експонатів: гільзи, бойові елементи зброї, ящики для боєприпасів, дитячі малюнки.

Є тут і елементи інтерактивності, адже мультимедійне обладнання дозволяє відвідувачам музейних залів зримо відчути усю героїку буднів учасників антитерористичної операції.

Музей у Тернополі створено спільними зусиллями громадської організації «Об'єднання бойових побратимів»,  Реабілітаційного центру «Галич» та за підтримки міської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-