Прокуратура заявила позов, щоб попередити незаконну передачу землі в оренду

Прокуратура заявила позов, щоб попередити незаконну передачу землі в оренду

Укрінформ
Коростишівською місцевою прокуратурою з метою захисту інтересів держави заявлено позов про визнання протиправними та скасування неправомірних наказів Головного управління Держземагентства в Житомирській області.

Про це повідомляє прокуратура Житомирщини.

"Встановлено, що Головне управління Держземагентства в  області у 2015 році видало вісім незаконних наказів про надання жительці м. Києва дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 448,4 га вартістю 8,7 млн грн в оренду, нібито для ведення фермерського господарства. Зокрема, у порушення вимог Закону України “Про фермерське господарство”, планувалося передати земельні наділи, які не є єдиним масивом, а знаходяться на території шести сільських рад Брусилівського району. Більше того, прокуратурою встановлено, що заявник не створив фермерське господарство і не має відповідної сільськогосподарської техніки, необхідної для обробітку землі площею майже півтисячі гектарів, що свідчить про його наміри одержати землю в користування поза встановленим законом порядком", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі вважають, що ГУ Держземагентства в області, формально підійшовши до вирішення заяви громадянина, сформувало передумови для штучного використання процедури створення фермерського господарства як спрощеного порядку одержання приватними суб’єктами в користування земель поза передбаченою законом обов’язковою процедурою – проведення земельних торгів.

Наразі позов перебуває на розгляді у Житомирському окружному адміністративному суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-