Прокуратура розкрила деталі про харківську банду екс-правоохоронців

Прокуратура розкрила деталі про харківську банду екс-правоохоронців

Укрінформ
Напад на підприємця здійснила злочинна група із 4-х колишніх правоохорнців, яка вже скоювала розбійні напади на харків'ян.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів начальник відділу прокуратури Харківської області Ігор Чуб.

"Викрито злочинну групу із 4 осіб, яка вже скоювала розбійні напади на харків'ян. За попередньою інформацією, ії очолив колишній співробітник поліції. Серед учасників - колишні поліцейські та пенсіонери МВС. Активними посібниками зловмисників є їх родичі та друзі. Вони забезпечували розбійникам алібі", - повідомив прокурор.

За його словами, затримання зловмисників здійснено співробітниками прокуратури та поліції "на гарячому" - відразу після розбійного нападу на підприємця.

"Потерпілий працював у сфері торгівлі. Напали, коли він зранку виходив з двору свого домоволодіння. Розбійники його побили, зв'язали, затягнули до домівки та катували, поки той не зізнався, де ховає гроші. Після злочину розбійники намагалися втекти на автомобілі своєї жертви. Працювали вони у масках, при собі мали зброю", - додав прокурор.

За його словами, кримінальне провадження розпочато за ч. 4 ст. 187 КК України (розбій) та ч. 3 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом) - з санкцією до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

"Прокуратура наполягатиме у суді на запобіжному заході у вигляді тримання під вартою. Наразі встановлена причетність злочинної групи до скоєння 3-х розбійних нападів, у тому числі - зухвалого нападу на відомого харківського лікаря та його сім`ю у березні 2016 року. Перевіряється причетність зловмисників до інших злочинів", - каже прокурор.

Як повідомляв раніш Укрінформ, вранці 11 січня працівники карного розшуку спільно із спецпризначенцями "КОРДу" затримали групу розбійників, скоївших напад на бізнесмена. До злочинної групи входили чотири людини, у тому числі, за словами керівника полійцейського главку в Харківській області генерала Анатолія Дмитрієва, двоє колишніх співробітників поліції. Один з них звільнився три роки тому, другий не пройшов атестацію. Бандити напали на харківського підприємця, відібрали у нього 10 тисяч доларів, 30 тисяч гривень, 4 тисячі євро та заволоділи його іномаркою. Злодіїв вдалося затримати протягом кількох годин після вчинення розбою. Майно, грошові кошти та зброю вилучили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-