У Черкасах мітингують через призначення Лютого начальником поліції - ЗМІ

У Черкасах мітингують через призначення Лютого начальником поліції - ЗМІ

Укрінформ
У Черкасах представники громадськості зібралися перед будівлею поліцейського управління, вимагаючи зустрічі з Валерієм Лютим, призначеним у суботу начальником ГУ НП Черкаської області.

Про це повідомляє місцеве видання "Інфоміст".

"Біля приміщення ГУ НП в Черкаській області зібралися кілька десятків активістів. Вони вимагають зустрічі із новопризначеним очільником поліції Валерієм Лютим. Чоловіки намагалися прорватися в управління, але поліція їх не пропускала", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що серед активістів були також депутати обласної ради від ВО "Свобода" Сергій Воронов і Юрій Ботнар. Після штурханини біля відділення, яка тривала кілька хвилин, їх пропустили у приміщення.

У суботу "Інфоміст" з посиланням на прес-службу черкаської поліції повідомив, що в.о. керівника Нацполіції Вадим Троян представив особовому складу Черкаського ГУ НП Лютого як начальника управління.

Укрінформ повідомляв, що 3 і 4 листопада активісти низки громадських організацій і представники політичних сил протестували проти призначення Лютого на посаду керівника ГУНП у Черкаській області та вимагали проведення прозорого конкурсу на цю посаду. Увечері 4 листопада під будівлею місцевого управління поліції учасники протестів палили шини. Після цього міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим з головою Національної поліції Хатією Деканоідзе прийнято рішення про призупинення призначення для консультацій з громадськістю.

Валерій Лютий (1961 р.н.) працював в органах внутрішніх справ з 1985 року до виходу на пенсію у 2010-му. Після цього був радником мера Харкова Геннадія Кернеса з питань транспорту, а у 2015 року очолив поліцію Кривого Рогу.

Фото: Інфоміст

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-