Через зірвану сесію Львівської міськради під загрозою опинилися зарплати бюджетників

Через зірвану сесію Львівської міськради під загрозою опинилися зарплати бюджетників

Укрінформ
У Львові медики, освітяни, працівники електротранспорту та двірники можуть не отримати до кінця року зарплату. Виною – зірвана напередодні сесія міської ради, на якій мали ухвалити зміни до бюджету міста.

Про це заявив директор міського департаменту фінансової політики Олег Іщук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В ухвалі про зміни до міського бюджету Львова закладено кошти для виплати заробітної плати двірникам, медикам, освітянам та працівникам «Львівелектротрансу». Зважаючи на те, що учорашню сесію зірвали і відповідну ухвалу не прийняли, ці категорії працівників можуть або не у повній мірі, або не всі отримати до кінця року кошти», - зазначив Іщук.

За його словами, йдеться про 16,9 млн грн для виплати освітянам, 6,5 млн грн – медикам, і 5,9 млн грн – працівникам ЛКП «Львівелектротранс», а також 4 млн грн – для виплати премії в розмірі 1626 грн кожному двірнику.

Окрім цього, якщо бюджет до кінця цього року не буде прийнято, всі об’єкти, які планували відремонтувати чи облаштувати у наступному році, у січні будуть заблоковані. Відтак, неможливим буде проведення тендерів та укладання необхідних договорів.

Як повідомлялось, напередодні сесію Львівської міськради зірвали учасники сміттєвого протесту, які заблокували сесійну залу з вимогою не допустити встановлення лінії по пресуванню твердих побутових відходів на території заводу «Львівхімсільмаш» у Рясному. Сесію довелось перенести на наступний тиждень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-