Перший в Україні регуляторний хаб відкрився у Львові

Перший в Україні регуляторний хаб відкрився у Львові

Укрінформ
Перший в Україні регуляторний хаб розпочав роботу у Львові. Це група експертів з числа студентів, аспірантів та викладачів, яку створено на базі Школи управління Українського католицького університету.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Експерти співпрацюють з місцевими та об’єднаними територіальними громадами і ідентифікують найбільш типові завдання, які у них виникають. Зокрема, класичною львівською проблемою є розміщення літніх майданчиків, МАФів, тощо. Відтак експерти беруться за них з точки зору методології аналізу регуляторного впливу (ідентифікація проблеми, її опис у цифрах). Вже потім розглядаються альтернативні рішення, які аналізуються на затратність для бізнесу, держави та споживача. Відтак фахівці шукають найкращий варіант, який дає найбільшу користь із найменшими затратами», - зазначила голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна.

За її словами, експерти дають громадам напрацьовані рекомендації, які виносяться на обговорення.

Вже зараз експерти розпочали роботу по регулюванню розміщення літніх майданчиків та паркуванню, а також по розподілу коштів бюджету розвитку між селами-членами ОТГ.

Як підкреслила Ляпіна, приклад львівського хабу буде поширено в Україні.

Ініціатива покликана посилити управлінський потенціал регіону шляхом залучення молодих спеціалістів.

В рамках ініціативи також буде проводитися навчання для державних службовців та бізнес-асоціацій для підвищення їх обізнаності у сфері регуляторної політики та публічні слухання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-