У Дніпрі 40% маршрутних таксі знизили ціну за проїзд

У Дніпрі 40% маршрутних таксі знизили ціну за проїзд

Укрінформ
У Дніпрі з 17 грудня на 51 маршрутному таксі міста ціни повернуться до 5 і навіть 4 гривень.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов.

«Транспортні перевізники, користуючись рішенням виконкому міської ради минулого скликання, підняли по всьому місту ціну на проїзд до 6-ти гривень з перспективою підйому ціни до Нового року до 8-ми гривень. У результаті складних переговорів, після повного аналізу тарифних складових і довжини маршрутів, удалося вийти на наступний компроміс. Всього по місту 132 маршрути. 51 маршрут знижується в ціні до 5-ти або навіть 4-х гривень. 81 маршрут, на жаль, залишається в межах 6-ти гривень через високі накладні витрати і велику протяжність», - написав Філатов.

За його словами, вказані тарифи фіксуються до закінчення опалювального сезону і можуть бути переглянуті тільки з 1 травня.

Також мер звернув увагу жителів міста, що «тільки розвиток муніципального електротранспорту, який методично і десятиліттями знищувався в Дніпропетровську на користь «приватників», зможе корінним чином виправити ситуацію з перевезенням в місті пасажирів».

Він пообіцяв в 2017 році виділити з місцевого бюджету на ці цілі рекордну суму - 772 мільйони гривень. «Наступний рік в Дніпрі - рік транспорту. Ми купуватимемо новий пересувний склад, ремонтуватимемо трамвайні колії і переїзди. Вже проведено переговори з виробниками про закупівлю відразу 50 (!!!) тролейбусів у лізинг під хороші відсотки. Також заплановано створення комунального автопідприємства з сучасним автобусним парком», - повідомив Філатов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-