Смертельна ДТП у Харкові: Суд повернув до СІЗО поліцейського Мамотюка

Смертельна ДТП у Харкові: Суд повернув до СІЗО поліцейського Мамотюка

Укрінформ
Співробітника патрульної поліції Харкова Олександра Мамотюка, якого підозрюють у смертельній ДТП у липні на вул.Сумській, повернули під варту.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Червонозаводський райсуд Харкова розглянув відразу три клопотання прокуратури області у цій справі: про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, позбавлення водійських прав на час розслідування, усунення із обійманої посади на час розслідування", - зазначила Дубовик.

За її словами, всі три клопотання судом задоволені: "Термін дії - до 12 січня 2017 року".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 9 грудня Червонозаводський райсуд Харкова відмовив прокуратурі у продовженні утримування у СІЗО для патрульного поліцейського Олександра Мамотюка, підозрюваного у здійсненні смертельної ДТП у липні у центрі Харкова. За словами адвоката Олега Головкова, сторона захисту переконала суд відпустити Мамотюка, оскільки термін його утримання у СІЗО завершився у ніч з 7 на 8 грудня, а рішення суду про продовження запобіжного 8 грудня заходу не прийняте.

 Ввечері 8 грудня у Харківському СІЗО не прийняли Мамотюка, доставленого з суду в автозаку під конвоєм, через відсутність рішення суду про продовження запобіжного заходу, і конвой відпустив його додому з тим, щоб 9 грудня він явився до суду для вирішення питання.

10 жовтня Червонозаводський райсуд Харкова за клопотанням прокуратури продовжив утримання під вартою до 8 грудня для патрульного поліцейського Олександра Мамотюка. Захист підозрюваного подав апеляцію на рішення суду через відсутність вагомих доказів для арешту".

10 липня близько 04.00 автомобіль патрульної служби Toyota Prius з перевищенням швидкості рухався по вул.Сумській і на перехресті припустив зіткнення з авто "Москвич 2141", рикошетом зачепивши іномарку Samand. На місці загинули молодожони-пасажири "Москвича": 27-річний чоловік і 18-річна дівчина. П'ятеро потерпілих - у лікарні.

13 липня прокуратура Харківської області оголосила підозру у скоєнні злочину 22-річному лейтенантові поліції, який керував патрульним автомобілем. Червонозаводський райсуд Харкова відправив його до СІЗО на два місяці без права на запоруку.

21 липня Апеляційний суд залишив рішення першої інстанції без змін, відмовивши стороні захисту, що посилалась на клопотання ряду осіб, включаючи керівника патрульної поліції Харкова, взяти підозрюваного на поруки на час слідства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-