Бойовики випустили по силах АТО у секторі

Бойовики випустили по силах АТО у секторі "М" більше 200 мін

Карта
Укрінформ
В районі проведення АТО вчора бойовики збільшили кількість обстрілів позицій сил ЗСУ із застосуванням важкого озброєння на Маріупольському напрямку.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вчора у районі проведення АТО спостерігалося певне зростання бойової активності ворога. У порівнянні з минулими днями, почастішали випадки застосування важкого озброєння проти українських військових, особливо на Маріупольському напрямку, де вчора бойовики випустили у бік наших позицій більше 200 мінометних мін. Вірогідно, це і був "подарунок", який бандформування піднесли українським військовим до вчорашнього дня Збройних Сил України. Незважаючи на це, наше військо надійно тримає лінію оборони, відкриваючи вогонь у відповідь на особливо зухвалі провокації противника", - сказав Лисенко.

Речник МОУ також поінформував, що на Луганському напрямку бойовики в більшості випадків обстрілів використовували міномети.

"Луганський напрямок. 7 з усіх 10 випадків порушення режиму припинення вогню ворогом були із застосуванням мінометів. У районі Попасної обстріли відновилися та склали більшість на всьому напрямку. На північ від Бахмутської траси, а саме поблизу Кримського, відбувся один обстріл наших позицій. Там за одну годину бойовики випустили майже 40 мін. Також по одній ворожій збройній провокації  було зафіксовано у Катеринівці та Станиці Луганській", - пояснив Лисенко.

Він також розповів, що, окрім звичних гарячих точок на Донецькому напрямку, бойовики порушили перемир'я у Світлодарську та Верхньоторецькому.

"Донецький напрямок. Найбільша бойова присутність ворога залишається на звичних гарячих точках минулих днів - в Луганському та Авдіївці, де бойовики широко застосовували міномети, гранатомети та крупнокаліберні кулемети. Також ворог порушив перемир'я у Світлодарську та Верхньоторецькому. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів, з них 5 було із застосуванням мінометів", - розповів Лисенко.

За словами речника МОУ, на Маріупольському напрямку, окрім мінометних обстрілів, ворог застосовував бронетехніку.

"Маріупольський напрямок. Тут і надалі фіксується найбільше випадків порушення режиму припинення вогню противником. Ділянка найбільшої бойової активності ворога - та, що й раніше - південна частина напрямку, що простягається від Талаківки до Широкиного. Там, зранку і до 6 години вечора бойовики проводили інтенсивні мінометні обстріли сил АТО. Також у районі Мар'їнки-Красногорівки відбулися серії ворожих мінометних обстрілів. Поблизу Старогнатівки зафіксовано використання бронетехніки ворога. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 28 ворожих обстрілів. З них половина - з важкого озброєння", - сказав речник МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-