Лисенко: Біля Новотошківського дезертир вбив сержанта і хотів втекти до окупантів

Лисенко: Біля Новотошківського дезертир вбив сержанта і хотів втекти до окупантів

Укрінформ
Український боєць намагався втекти на окуповані території через те, що поблизу смт Новотошківське на Бахмутській трасі вбив українського сержанта.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вчора ввечері на позиції сил АТО поблизу смт Новотошківське на Бахмутській трасі - це Луганський напрямок - відбувся злочин: солдат вбив сержанта. Намагаючись уникнути відповідальності, він втік з позиції на БМП і намагався перетнути лінію фронту, щоб сховатися на окупованій території", - сказав Лисенко.

Він також пояснив, що зараз цей тяжкий злочин розслідує військова прокуратура.

"Майже одразу вбивця потрапив в ДТП і продовжив рух пішки, прихопивши з собою кулемет. Цей тяжкий злочин, що підпадає одразу під кілька статей Кримінального кодексу, розслідує військова прокуратура", - зазначив Лисенко.

На питання журналістів, чи підтверджує речник МОУ, що дезертир-злочинець був призваний Красноармійським військкоматом, та ким був загиблий військовий, Лисенко відповів: "Зараз назвати звідки, коли і ким він був призваний, поки що неможливо. Те, що він виконував обов'язки командира взводу, це правда. У нас наразі дуже підготовлені сержанти, які можуть виконувати завдання і обов'язки офіцерів".

Як повідомлялося, за інформацією прес-центру штабу АТО у четвер боєць одного з підрозділів сил АТО скоїв тяжкий злочин. У свою чергу речник прес-центру штабу АТО Леонід Матюхін заявив, що БМП, на якому дезертир-злочинець намагався втекти, зараз знаходиться в частині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-