Голова Бахмутського району може сісти на 10 років за хабар

Голова Бахмутського району може сісти на 10 років за хабар

Укрінформ
У Донецькій області сільського голову Бахмутського (кол. Артемівського) району судитимуть за хабар у 3000 доларів США, який він отримав за сприяння у віділенні землі.

Сільському голові загрожує до 10 років позбавлення волі, повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження стосовно одного з сільських голів Бахмутського району, який обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди», - сказано в повідомленні.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що в липні 2015 року голова однієї з сільських рад, використовуючи своє службове становище, вимагав та отримав від двох громадян неправомірну вигоду в сумі 3000 доларів США. За вказану суму він обіцяв посприяти у вирішенні питання щодо отримання ними у власність земельних ділянок на території сільської ради, які планувалося використати під будівництво.

Чиновника затримали у службовому кабінеті під час отримання хабара. Обвинувальний акт прокуратура надіслала до суду для розгляду по суті.

За вчинення правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) КК України,  ця стаття передбачає до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-