На Житомирщині викрили

На Житомирщині викрили "земельну" схему з титановим родовищем

Укрінформ
Коростенська місцева прокуратура заявила позов про визнання незаконним і скасування розпорядження райдержадміністрації, яким протиправно затверджено детальний план розміщення території земельних ділянок загальною площею 2300 га, виділених під гірничо-збагачувальний комплекс для видобування титанової руди.

Заявлено також ще один позов про визнання незаконним та скасування рішення сільської ради про надання дозволу товариству на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду, повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

"Установлено, що у травні 2015 року Коростенська райдержадміністрація, у порушення вимог земельного і містобудівного законодавства, своїм розпорядженням затвердила детальний план розміщення гірничо-збагачувального комплексу для видобутку титанових руд. Зокрема, зазначений план земельних ділянок загальною площею 2300 га органом місцевої влади затверджений неправомірно, без проведення обов’язкових громадських слухань. Таким чином, під розміщення гірничо-збагачувального комплексу Стремигородського апатит-ільменітового родовища (титанових руд) були виділені земельні ділянки поза межами населених пунктів Меленівської, Хотинівської, Стремигородської і Новаківської сільських рад. Крім того, цим же розпорядженням заплановано передати в оренду для видобутку титану землі сільськогосподарського призначення (паї) площею понад 1 000 га, на відчуження яких законом накладено мораторій", - йдеться у повідомленні.

У травні 2016 року рішенням Стремигородської сільської ради Коростенського району незаконно, без проведення конкурсу, виділено земельну ділянку площею 0,3 га для обслуговування споруд гірничо-збагачувального комплексу Стремигородського апатит-ільменітового родовища. До того ж, саме ту територію, на якій, відповідно до генерального плану забудови населеного пункту, мали бути розміщені об’єкти житлової та громадської забудови.

Прокуратура відреагувала на виявлені порушення чинного законодавства і звернулася до суду для припинення незаконного заволодіння та нераціонального використання надр з покладами титанових руд.

Позови перебувають на розгляді у суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-