Росія перекинула на Донбас 30 тисяч військових - розвідка

Росія перекинула на Донбас 30 тисяч військових - розвідка

Укрінформ
Українсько-російський кордон на окупованій території Донбасу за декілька місяців перетнули 30 тис. осіб у  військовій формі.

Про це заявив під час брифінгу в Києві речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Така кількість людей, яку ми також фіксуємо по перетину нашого кордону, це кількість за декілька місяців. Це пов’язано з доукомплектуванням бойових частин російсько-окупаційних військ, які майже щодня зазнають втрат, ротацією російських військовослужбовців, які несуть службу на окупованих територіях Донбасу", - заявив Лисенко, коментуючи повідомлення ОБСЄ про 30 тис. осіб в одностроях військового зразка, які перетинали українсько-російський кордон.

Крім того, додав речник МОУ, мова йде і про вивезення в Росію вбитих російських військових.

"Там також було сказано про спеціально обладнані автомобілі з написом "вантаж 200" - цим вантажем вивозять виключно російських військовослужбовців штатних підрозділів. Найманців і місцевих, які взяли в руки зброю, так званих "ополченців" ніхто нікуди не вивозить, їх не рахують", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-