Протидія торгівлі людьми: співпраця правоохоронних органів, держустанов та громадських організацій

Протидія торгівлі людьми: співпраця правоохоронних органів, держустанов та громадських організацій

Укрінформ
30 липня, 15:00 - пресбрифінг на тему: “Протидія торгівлі людьми: співпраця правоохоронних органів, держустанов та громадських організацій”, приурочений до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми 

Організатор: ГС “А21 Україна”.

Учасники: Дмитро Гладчук - начальник Управління моніторингу дотримання прав людини МВС України; Сергій Пантелеєв - начальник управління Департаменту міграційної поліції Національної поліції України; Юлія Саченко - голова Правління ГС “А21 Україна”; Олена Вихор - начальник відділу з питань протидії торгівлі людьми, домашньому насильству та ґендерної рівності Національної соціальної сервісної служби України.

Коротко. Всесвітній день боротьби із торгівлею людьми був визначений Генеральною Асамблеєю ООН і затверджений резолюцією № A / RES / 68/192 від 18 грудня 2013 року, яка визначила основні завдання та механізми боротьби із цим ганебним явищем. Головна мета – це підвищення обізнаності суспільства про торгівлю людьми.

Увага світової спільноти до цієї дати сприяє об'єднанню зусиль країн всього світу на глобальному та локальному рівнях щодо виявлення і боротьби зі злочинною діяльністю в цьому напрямі. Спікери заходу розкажуть про співпрацю правоохоронних органів, державних установ та громадських організацій як суб’єктів Національного механізму взаємодії, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Під час пресбрифінгу буде презентоване тематичне відео за участі представників Національного механізму взаємодії, а також відбудеться презентація початку спільного проєкту між МВС України, Департаментом міграційної поліції та ГС “А21 Україна”, спрямованого на надання допомоги потерпілим після здійснення поліцейських рейдів.

Будуть оприлюднені:

- результати зусиль МВС та Національної поліції у сфері протидії торгівлі людьми та заходів по запобіганню;

- інформація щодо реалізації державної соціальної програми у сфері протидії торгівлі людьми (про досягнення та виклики).

Відбудеться презентація результатів щорічного звіту Державного Департаменту США про торгівлю людьми в Україні.

Акредитація представників ЗМІ за посиланням: https://forms.gle/F8NL3RnUg8GQyBfT9 (надається автоматично).

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід у зал тільки у масках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали: 

В Україні цього року викрили понад 750 кримінальних правопорушень, пов’язаних із торгівлею людьми - Нацполіція

З початку 2021 року Національна поліція України виявила близько 760 кримінальних порушень, пов’язаних із торгівлею людьми.

Про це повідомив начальник управління Департаменту міграційної поліції Національної поліції України Сергій Пантелеєв на брифінгу в Укрінформі на тему: “Протидія торгівлі людьми: співпраця правоохоронних органів, держустанов та громадських організацій”, присвяченому Всесвітньому дню боротьби з торгівлею людьми.

“З початку цього року Національна поліція виявила близько 760 кримінальних порушень, 26 організованих злочинних груп, в яких було 139 учасників викрито, ліквідовано й скеровано до суду. Вину їхню доведено, суду лишається дослідити докази. 328 особам-торговцям людьми повідомлено підозру”, - розповів Пантелеєв.

Він зазначив, що визволені з рабства жертви свідчать про особливий цинізм торгівців людьми.

“За 7 місяців відповідного супроводження кримінальних проваджень нам вдалося поспілкуватися майже з півтисячею потерпілих від торгівлі людьми. Ми проводимо відповідне документування і чуємо, що торгівці людьми називають їх товаром, тваринами, перераховують у штуках”, - розповів Пантелеєв.

За його словами, Україна є вагомою транзитною ланкою для транснаціональної торгівлі людьми, а також країною, де часто ці злочини розпочинаються і мають продовження на території інших держав.

“Держава є транзитною для проходження живого товару. Це ми фіксуємо кожного дня і майже кожного дня відкриваємо відповідні кримінальні провадження й проводимо спецоперації. Ми розслідуємо кримінальні провадження і на транснаціональному рівні - це коли злочин починається на території нашої країни і продовжується в іншій. Ми створюємо спільні міжнародні слідчі групи, коли відкриваються кримінальні провадження на території тих країн, де цей злочин має своє продовження, документуючи одночасно з правоохоронними органами тих країн”, - розповів Пантелеєв.

Він назвав країни, з якими Україна має співпрацю й спільні слідчі групи у боротьбі з торгівлею людьми — це Австрія, Греція, Грузія, Франція, Італія, Естонія, Норвегія, Чехія.

Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми відзначається 30 липня і був затверджений Генеральною Асамблеєю ООН, яка визначила основні завдання та механізми боротьби з цим ганебним явищем. Головна мета – це підвищення обізнаності суспільства про торгівлю людьми. Увага світової спільноти до цієї дати сприяє об'єднанню зусиль країн всього світу на глобальному та локальному рівнях щодо виявлення і боротьби зі злочинною діяльністю в цьому напрямі.  

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-