Вплив приватизації та демонополізації на економічне зростання України

Вплив приватизації та демонополізації на економічне зростання України

Укрінформ
23 липня,12:00 - пресконференція на тему: “Приватизація + Демонополізація = Економічне зростання” 

Організатор: Фонд державного майна України.

Учасники: Костянтин Кошеленко - заступник Голови Фонду державного майна України; Дмитро Дєнков - редактор інтернет-видання «Економічна Правда»; Гліб Канєвський - керівник експертної організації “StateWatch”; Олександр Лємєнов - голова Правління експертної організації “StateWatch”.

Коротко. Учасники заходу нададуть інформацію стосовно впливу прозорої приватизації непрофільних державних активів та демонополізації на темпи економічного розвитку та роль у цьому процесі ухваленого Верховною Радою в першому читанні законопроекту №4572, який сприятиме залученню інвестицій в економіку України через приватизацію.

Акредитація представників ЗМІ: для участі у заході необхідно заповнити реєстраційну форму за посиланням https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd2_caEo6bjRPy2f3USht-ghlwG1eJeNTxKZUznPxK6db1njw/viewform

Акредитація завершується о 17:00 22.07.2021 р.

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід до зали тільки у масках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

В Україні кожне п’яте державне підприємство є збитковим - ФДМУ

В Україні кожне п’яте державне підприємство є збитковим, а близько 15% держмайна взагалі не використовується.

Як передає Укрінформ, про це під час пресконференції на тему: «Приватизація + Демонополізація = Економічне зростання» розповів заступник голови Фонду державного майна України Костянтин Кошеленко.

«У нас кожне п’яте державне підприємство є збитковим, кожне третє - не виходить на зв’язок та нормально не функціонує. А що стосується державного майна, то понад 15% і взагалі не використовується. Для порівняння, це площа понад 200 стадіонів «Олімпійський», які пустують або знаходяться в «сірій» та «чорній» оренді», - зауважив посадовець.

Крмі того, частина підприємств потребує реконструкції та модернізації. За словами Кошеленка, вирішити цю проблему може приватизація, яка сприятиме залученню інвестиційних коштів в оновлення таких підприємств та наповненню держбюджету загалом.

Як передає Укрінформ, Верховна Рада 15 липня 2021 року підтримала у першому читанні законопроєкт, спрямований на пришвидшення приватизаційних процесів шляхом удосконалення інституційного механізму приватизації. Зокрема, уточнюється структура і статус Фонду держмайна, пропонується створити правління ФДМУ.

Фонд держмайна очікує 1,7 млрд грн надходжень до бюджету від приватизації за пів року

Фонд державного майна України за перше півріччя 2021 року очікує майже 1,7 млрд грн надходжень до держбюджету від приватизації державних підприємств.

Як передає Укрінформ, про це під час пресконференції на тему: «Приватизація + Демонополізація = Економічне зростання» розповів заступник голови Фонду державного майна України Костянтин Кошеленко.

«У 2020 році ми забезпечили майже 3 млрд грн надходжень до бюджету за рахунок приватизації. Це в 4 рази більше, ніж в 2019 році та у 8 разів за аналогічний період 2018-го. Станом на перше півріччя поточного року, надходження від приватизації вже склали більше 1 млрд грн», - зауважив посадовець.

За його словами, за перші шість місяців було проведено 799 аукціонів, а загальна сума, яка очікується, складає 1,665 млрд грн. Зумовлено це тим, що процедура передбачає місяць на те, щоб укласти відповідний договір, та аналогічний час на сплату коштів до бюджету.

Збільшення аукціонів та пожвавлення процесу приватизації, як вважає Кошеленко, пов’язано із запуском інформаційного ресурсу ФДМУ, який допомагає інвесторам знайти всю необхідну інформацію про державну нерухомість.

«Це величезний прорив у порівнянні з тим, що було раніше. Адже раніше було 400 екземплярів чорно-білої газети про об’єкти приватизації. І потенційний інвестор, щоб отримати більше інформації про державний актив, повинен був платити хабарі. Зараз все прозоро», - додав заступник глави Фонду держмайна.

Як повідомляв Укрінформ, депутати у першому читанні підтримали законопроєкт про «приватизаційну» реформу, який спрямований на пришвидшення приватизаційних процесів шляхом удосконалення інституційного механізму приватизації.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-