Україна в порядку денному міжнародних відносин

Україна в порядку денному міжнародних відносин

Укрінформ
14  липня, 12:30  круглий стіл на тему: «Україна в порядку денному міжнародних відносин» 

Організатори: ГО «Конституційно-правовий конгрес»

Учасники: Борис Тарасюк - постійний представник України при Раді Європи, (ОНЛАЙН); Мирослав Кодіс - генеральний секретар партії PROGRESĪVIE, депутат Ризької думи, (ОНЛАЙН); Гаррі Табах - капітан 1 рангу ВМС США у відставці; Катерина Одарченко - політтехнологиня, президентка Institute for democracy and development "PolitA"; Ісмат Сізу - експерт-міжнародник, заступник голови ГО "Альянс народів"; Олександр Свидинюк - журналіст, співголова асоціації "Вільна нація"; Павло Янцен - голова ГО «Конституційно-правовий конгрес»; Андрій Погорілий - комунікаційний менеджер ГО «Конституційно-правовий конгрес», модератор.

Питання для обговорення:

- Саміти G7, НАТО та зустріч Байдена з Путіним - сигнали для України

- Ініціатива Меркель й Макрона запросити Путіна на Саміт ЄС

- Північний потік 2, чи можливо зупинити будівництво після зміни позиції США

- Вагнергейт, в очікуванні публікації розслідування журналістів Bellingcat

- Судова реформа та боротьба з корупцією як основні маяки співпраці України з партнерами

- Майбутні зустрічі Зеленського з Меркель та Байденом.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місця обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Росія використовує гуманітарну політику як зброю проти опонентів — експерт

Для Росії гуманітарна політика є складовою військової доктрини і вона використовує її як зброю проти свої опонентів.

На цьому наголосив журналіст, голова асоціації “Україна без меж” Олександр Свидинюк під час круглого столу в Укрінформі.

Експерт наголосив на важливості серйозного ставлення до статті президента РФ Володимира Путіна через велику роль відношення до меморіальної політики в Росії. Прикладом цього журналіст вказав ті факти, що Росія витрачає понад мільярд доларів щороку на пропаганду своїх ідей, цінностей за кордон.

“Ми маємо розуміти, що це є елементом гібридної війни. Взагалі, у нас є три рівні війни: це війна зі зброєю, це інформаційна війна і, найвищий рівень, це семантична війна... Росія дуже цим користується і тут є дуже великий простір до маніпуляцій, дуже великий простір для того, щоб трактувати факти так, як це вигідно самій Росії”, - акцентував він.

Свидинюк назвав загальною ідеєю статті тезу, що Україна не має власної ідентичності, що вона вийшла зі складу Росії і що в України немає майбутнього як окремого національного проєкту.

На його думку, публікація є першочергово меседжем для росіян та має легітимізувати агресію Росії в бік України, але також вона несе меседж проросійському електорату в Україні, що саме такий порядок денний вони формують і таким чином вони формують їхню свідомість.

“Безумовно, це все маніпуляції. Путін намагається хоч якимось чином, усіма своїми маніпуляціями легітимізувати присутність своїх військ. Вони згадують окупацію Криму суто як щось зовсім очевидне. Безумовно, українська відповідь має бути на це також абсолютно послідовною”, - підкреслив експерт.

Водночас він відзначив, що в Україні меморіальною політикою займаються історики-ентузіасти.

“В Україні політика пам’яті, меморіальна політика — це простір для істориків-ентузіастів де-небудь на форумах, на круглих столах, про це поговорити і написати, можливо, пост у Фейсбуці. В той час, як для Росії це є частиною гібридної війни і вона використовує гуманітарну політику як стратегічну зброю в руках проти свої опонентів”, - застеріг Свидинюк.

Як повідомляв Укрінформ, 12 липня Путін опублікував статтю «Про історичну єдність росіян і українців». Матеріал викладено російською та українською мовами на офіційних ресурсах РФ.

Стаття починається з постійного твердження Путіна, що «росіяни й українці - один народ». Водночас автор заявляє, що як «велику загальну біду, як трагедію» сприймає «стіну, що виникла в останні роки між Росією і Україною». Провину за це він покладає на «власні помилки, допущені в різні періоди», а також на «цілеспрямовану роботу» деяких сил.

13 липня Зеленський заявив, що не мав часу ознайомитися повністю зі статтею Путіна, але ті частини, які він прочитав, свідчать про неабияку роботу.   

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-