Незаконні рубки: правовий вимір проблеми та стан правозастосування

Незаконні рубки: правовий вимір проблеми та стан правозастосування

Укрінформ
15 липня,  9:00 - другий круглий стіл із серії “Лісові діалоги” (Зала 2).

Організатор: FSC Україна.

Спікери: Павло Кравець - директор FSC Україна, кандидат сільськогосподарських наук; Олег Сторчоус - адвокат та фахівець лісового права; Роман Волосянчук - представник ГО «Екосфера», кандидат біологічних наук;  Олег Панюта - журналіст, автор та ведучий аналітичної програми “Сьогодні” на телеканалі “Україна”, модератор.

Коротко. Лісова опікунська рада (FSC) збере провідних науковців і експертів, представників органів законодавчої і виконавчої влади, місцевого самоврядування, бізнесу задля обговорення питань правового регулювання незаконних рубок та пов’язаних із ними ризиків у контексті національних пріоритетів та євроінтеграційних устремлінь.

Програма заходу, а також аналітичний звіт Олега Сторчоуса щодо незаконних рубок та незаконно добутої деревини доступні за посиланням.

Довідково. Forest Stewardship Council® (FSC®) — це міжнародна неурядова некомерційна організація. Метою організації є досягнення балансу екологічних, соціальних і економічних інтересів таким чином, щоб забезпечити раціональне використання лісових ресурсів і зберегти ліси для майбутніх поколінь.

Для реєстрації на круглий стіл перейдіть, будь ласка, за посиланням: http://www.forestdialogues.fsc.org.ua/

Акредитація представників ЗМІ: fsc@m-p.ua

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід до зали тільки у масках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали: 

Обсяги незаконних рубок зменшилися у 5 разів – Держлісагентство

Обсяги незаконних рубок деревини в Україні за перше півріччя 2021 року зменшилися до 8 тис. кубометрів проти 40 тис. кубометрів за аналогічний період минулого року. Про це в Укрінформі під час другого круглого столу “Лісові діалоги” розповів голова Державного комітету лісових ресурсів України Юрій Болоховець.

«Якщо у минулому році на відповідний період часу ми мали близько 40 тис. метрів кубічних незаконних рубок, то станом на сьогодні ми маєм лише 8 тисяч кубів. Так це багато, але це в 5 разів менше, ніж на відповідний період минулого року», – заявив Болоховець.

Він зазначив, що за результатами порушень було вжито жорстких заходів, аж до звільнення деяких директорів лісгоспів. Голова Держлісагентства висловив сподівання, що закони щодо лісового господарства, які наразі на розгляді у Верховній Раді врегулюють розбіжності у питаннях незаконних рубок.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок законодавчої невизначеності поняття «незаконні рубки» немає методики для визначення обсягу незаконних лісозаготівель, що призводить до хибного уявлення про їх обсяг. Ці злочини дуже часто мають прихований характер, їх не виявляють, особливо коли йдеться про полезахисні смуги, про ліси, які взагалі не обліковані. Ця законодавча неврегульованість створює можливість для корупційних ризиків, а також для репутаційних втрат як українських деревообробних підприємств на світових ринках, так і для іміджу України.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-