Про боротьбу з корупцією в Україні

Про боротьбу з корупцією в Україні

Укрінформ
1 липня, 14:00 - круглий стіл  на тему: «Стан корупції в Україні: які потрібні новації в законодавстві для боротьби з нею. Роль міжнародних партнерів»

Організатор: ГО «Конcтитуційно- правовий конгрес».

Учасники: Сергій Медяник - заступник голови правління ГО «Я викривач корупції», модератор; Альона Самар - заступник голови правління ГО «Конституційно-правовий конгрес», модератор; Іван Осюк - голова правління ГО «Я викривач корупції»; Андрій Новак - економіст; Ірина Щиголь - соціолог; Владислав Дзівідзінський - політичний експерт; Варма Раджив - голова правління NGO «India Against Corruption»;  політологи: Ігор Рейтерович, Володимир Фесенко, Олександр Палій.

Питання для обговорення:

1. Роль міжнародних партнерів у боротьбі з корупцією в Україні.

2. Корупційні ризики в системі декларування доходів та розходів.

3.  Аналіз ефективності чинного законодавства та результативність нових законодавчих ініціатив у боротьбі з корупцією в Україні.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі активісти обговорили питання боротьби з корупцією в Україні

В Укрінформі активісти обговорили питання, пов’язані зі станом корупції в Україні і її впливом на різні сфери життя громадян.

Обговорення пройшло у рамках круглого столу «Стан корупції в Україні: які потрібні новації в законодавстві для боротьби з нею. Роль міжнародних партнерів».

“Я як людина, яка займається антикорупцією більше 7 років, звісно, зацікавлений у збільшенні санкцій за будь-яке корупційне правопорушення. Але, напевне, наразі більш гостро стоїть питання саме щодо механізму притягнення до відповідальності. Наразі проблема полягає у тому, що за ці корупційні правопорушення дуже складно притягнути (до відповідальності - ред.) посадовців... Тому мені здається, що саме цю проблему треба на першому місці ставити”, - заявив голова правління ГО "Антикорупційний штаб" Сергій Миткалик, який брав участь у обговоренні по відеозв’язку.

Голова правління ГО «Я викривач корупції» Іван Осюк висловив думку, що корупція заважає розвиватися, серед іншого, бізнесу та інфраструктурі.

Також учасники зустрічі обговорили питання посилення покарання за недекларування майна, законодавчі напрацювання щодо роботи антикорупційних органів.

Участь в обговоренні цих питань взяли представники ГО «Я викривач корупції», ГО «Конституційно-правовий конгрес» та інші.

Як повідомляв Укрінформ, 27 травня директор НАБУ Артем Ситник заявив, що супротив діяльності антикорупційних органів зростає.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-