Державне оборонне замовлення 2021–2023: пріоритети Міністерства оборони України

Державне оборонне замовлення 2021–2023: пріоритети Міністерства оборони України

Укрінформ
30  червня, 9:30 -  брифінг «Державне оборонне замовлення 2021–2023: пріоритети Міністерства оборони України»

Організатор: Міністерство оборони України.

Учасники: Олександр Миронюк - заступник міністра оборони України; Владислав Шостак - ТВО директора Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України, полковник; Сергій Слюсаренко - начальник відділу Департаменту фінансів Міністерства оборони України; Олександр Мотузяник - модератор.

Коротко. Основні показники державного оборонного замовлення затверджені Постановою Кабінету Міністрів України “Питання державного оборонного замовлення на 2021 - 2023 роки” від 02 квітня 2021 р. № 335-4. Станом на 01.06.2021 року у Міністерстві оборони України взято фінансові зобов'язання на 68,7% від загального фінансового ресурсу державного оборонного замовлення 2021 року, виконавцям сплачено 67,8% коштів від взятих фінансових зобов'язань, поставлено до Збройних Сил України понад 3,3 млн одиниць продукції оборонного призначення (з них понад 500 одиниць основних зразків озброєння та військової техніки). Загрози невиконання державного оборонного замовлення немає. У 2021 році, спільно з вітчизняними підприємствами вже здійснюється завершення випробувань низки створених нових зразків та їх замовлення.

Довідково. ДОЗ 2020-го року виконано на 99,5 % та поставлено понад 3,3 млн штук боєприпасів різного призначення та засобів ураження, понад 770 одиниць приладів нічного бачення та прицілів, 8,4 тис одиниць озброєння та військової техніки. Вперше в історії незалежності України було укладено прямі зовнішньоекономічні державні контракти на прямі закупівлі за кордоном та державний контракт на будівництво військово-транспортних літаків Ан-178.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місця обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Загроз щодо виконання МОУ державного оборонного замовлення немає, фінзобов'язання виконані на 68,7% - заступник міністра

Станом на 1 червня Міністерство оборони України виконало фінансові зобов'язання на 68,7% від загального фінансового ресурсу державного оборонного замовлення (ДОЗ) 2021 року, виконавцям наразі сплачено 67,8% коштів від узятих фінансових зобов'язань.

Про це під час брифінгу в Укрінформі на тему «Державне оборонне замовлення 2021–2023: пріоритети Міністерства оборони України» повідомив заступник міністра оборони України Олександр Миронюк.

“Показники, які були затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 02 квітня 2021 р. № 335-4 на сьогодні з боку Міністерства оборони виконані на 68,75% від загального фінансового ресурсу”, - повідомив Миронюк, додавши, що торік цей показник на початок червня становив лише 43,6%.

Він запевнив, що Міноборони вжило всіх необхідних заходів, аби зриву ДОЗ у поточному році не було, та нагадав, що у 2020 році оборонне замовлення було виконано на 99,5%.

“Залишилось нам 5 місяців до кінця року, і я вважаю, що ті 30%, які залишились, будуть виконані, і на сьогодні загроз щодо виконання ДОЗ немає”, - запевнив Миронюк.

Заступник міністра також відзначив, що в рамках перехідного ДОЗу 2020 року в першому півріччі всі підприємства ОПК, які брали участь у реалізації ДОЗ, були проавансовані, і це дало змогу їм пережити кризу, спричинену пандемією.

Завдяки цим діям, зазначив Миронюк, до армії було поставлено понад 3,5 млн одиниць ракет та боєприпасів різного призначення, понад 300 приладів нічного бачення, понад 700 одиниць озброєння, військової техніки, майна та засобів. Враховуючи закритість деяких статистичних даних, Миронюк без конкретизації кількісних показників також повідомив, що було поставлено до ЗСУ: автомобільну техніку, протитанкові озброєння та техніку, радіолокаційні станції, модернізовані літаки та вертольоти, авіаційне майно, техніку для ВМС, засоби зв'язку, захисту інформації, засоби тилового забезпечення та ін.

Протягом 2021 року будуть поставлені й інші зразки озброєння та військової техніки, запевнив заступник міністра.

Миронюк також анонсував проведення круглого столу з питань Державного оборонного замовлення, куди будуть запрошені експерти, громадськість та представники ЗМІ.

ДОЗ 2020-го року виконано на 99,5 % та поставлено понад 3,3 млн штук боєприпасів різного призначення та засобів ураження, понад 770 одиниць приладів нічного бачення та прицілів, 8,4 тис. одиниць озброєння та військової техніки. Вперше в історії незалежності України було укладено прямі зовнішньоекономічні державні контракти на прямі закупівлі за кордоном та державний контракт на будівництво військово-транспортних літаків Ан-178.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-