«Від Конституції Пилипа Орлика до Конституції України». Захід ветеранів та волонтерів України

«Від Конституції Пилипа Орлика до Конституції України». Захід ветеранів та волонтерів України

Укрінформ
29 червня, 14:00 - пресконференція ветеранів та волонтерів України  на тему: «Від Конституції Пилипа Орлика до Конституції України»

Організатор: Міністерство у справах ветеранів України.

Учасники: Юлія Лапутіна - міністр у справах ветеранів України; Василь Павлов - радник міністра у справах ветеранів України; Руслан Приходько - генеральний директор Директорату вшанування пам’яті та формування позитивного образу ветерана Мінветеранів; Іван Балашов - начальник відділу Мінветеранів, учасник Всеукраїнського ветеранського велопробігу «Шануємо пам’ять захисників України»; Сергій Гуцалюк - начальник Південного Міжрегіонального відділу управління, забезпечення, реалізації політики національної пам’яті в регіонах Українського Інституту Національної пам’яті, учасник бойових дій;  Микола  Лазарович - кандидат історичних наук, доктор політичних наук, професор Західноукраїнського національного університету, учасник бойових дій; Олег Корнієнко - історик, краєзнавець, голова ГО «Сумська обласної ветеранської спілки добровольців; Антон Бадер -  кандидат історичних наук, доцент, директор навчально-наукового інституту історії, міжнародних відносин та соціально-політичних наук, волонтер, внутрішньо переміщена особа; Олег Репан - кандидат історичних наук, директор  музею «Історія Дніпра», член робочої групи з створення Музею АТО, учасник бойових дій; історики, науковці, дослідники з числа ветеранів та волонтерів з Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Чернігівської областей та Києва.

Коротко. Учасники заходу  обговорять конституційні процеси в Україні, ключові історичні події на шляху до прийняття Конституції України та реалізацію конституційних прав та свобод громадян України в регіонах.

Захід присвячений 25-й річниці з Дня прийняття Конституції України організований Міністерством у справах ветеранів України.

Додаткова інформація  та акредитація ЗМІ за тел.: (063) 624 97 19, e-mail: obraz.veterana@mva.gov.ua

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Лапутіна: Сподіваюся, гарантії соцзахисту захисників України будуть закріплені на конституційному рівні

Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна висловила сподівання, що колись гарантії соціального захисту захисників України, ветеранів, Героїв Небесної Сотні та членів їхніх родин будуть закріплені на конституційному рівні.

Таку думку вона висловила під час пресконференції ветеранів та волонтерів на тему: «Від Конституції Пилипа Орлика до Конституції України» в Укрінформі.

“Ми продовжуємо відзначати видатну подію — 25 років нашої Конституції. Маємо зараз вже в сучасній нашій історії більше 500 тисяч захисників України, які стали на захист держави в той час, коли Російська Федерація здійснила збройну агресію. І зараз іде війна. І я сподіваюся, що колись на конституційному рівні будуть закріплені гарантії соціального захисту наших захисників, ветеранів, членів родин, Героїв Небесної Сотні. Україна має дуже велику, багатосторічну історію, і дуже важко нам давалися всі шляхи до визнання незалежної держави. Ми ішли до цього віками, але коли є національна ідентичність, коли є воля нації та єдність, це відбувається”, - сказала Лапутіна.

Вона додала, що учасники заходу з нагоди відзначення Дня Конституції обговорювали процеси державотворення, питання громадянської ідентичності, захисту української мови. “Це саме те, що творить нас як націю і як державу, саме те, що допомагає нам стати сильнішими у протидії російській агресії”, - підсумувала міністр.

Як повідомлялося, 28 червня в Україні відзначали 25 річницю з дня ухвалення Основного Закону.

28 червня 1996 року о 9 годині 18 хвилин, після майже доби безперервної роботи, Верховна Рада ухвалила і ввела в дію Конституцію України.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-