Роль України в паризькій конференції. СВАМ для українських підприємств

Роль України в паризькій конференції. СВАМ для українських підприємств

Укрінформ
29 червня, 12:30 - круглий стіл  на тему: «Роль України в паризькій конференції. СВАМ для українських підприємств»

Організатори: Громадська організація «Конституційно-правовий конгрес» та Громадська організація «Eco time»

Учасники: Віра Смоляр - голова ГО «Eco time»; Павло Янцен - голова ГО «КПК»; Тамара Оводенко - експерт; Алісія Вальдес - президент американської ГО «Global Eco Army»(відеозвернення); Девід Пластер - президент ГО «Аномалія»; Павло Клімкін - міністр закордонних справ України (2014 – 2019); Іван Овчінніков - кореспондент ГО «Конституційно-правовий конгрес», модератор.

Коротко. Під час круглого столу в колі досідчених експертів відбудеться обговорення питання викидів СО2 в повітря, а також зменшення викидів. Крім того, будуть розглянуться такі питання:

1. Ратифікація паризької угоди У Верховній Раді в липні 2015

2. Екоподаток

3. Податок на СО2. Його підвищення. Перспективи інвестування в українську промисловість.

4. Квоти- баланс чи компенсація на політичній арені за рахунок України?

5. Система Carbon Borders Adjustment Mechanisms (СВАМ) та її фабула діяльності в Україні.

6. Екологічні стандарти.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Для зменшення викидів в атмосферу на рівні 35% до 2030 року потрібна чітка стратегія – експерт

Україна не має чіткої та поступової стратегії для реалізації проєкту Другого національно визначеного внеску до Паризької угоди, який передбачає зменшення викидів в атмосферу на рівні 35% до 2030 року.

Таку думку під час круглого столу «Роль України в паризькій конференції. СВАМ для українських підприємств» висловила експерт в галузі природокористування та охорони довкілля Тамара Оводенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Передбачається, що Другий Національно визначений внесок України до Паризької угоди – це зменшення викидів в атмосферу на рівні 35% до 2030 року. І для її реалізації державі потрібно не тільки мільярдні інвестиції, а повинно бути розуміння, зокрема поступова стратегія, що потрібно зробити в першу чергу. Але, на жаль, в нас цього немає», - заявила вона.

За її словами, ще з 90-х років в Україні приймаються різноманітні плани, здійснюється моніторинг ситуації та ухвалюються відповідні законопроєкти, але цього на сьогодні не достатньо, щоб виконати поставлену мету. Зокрема, це пов’язано і з недофінансування необхідних заходів.

Щоб виконати поставлене завдання зі зменшення викидів в атмосферу, як вважає експерт, увагу насамперед потрібно звернути на технологічні зміни та нові технології на підприємствах, але для цього потрібно залучати не лише іноземні інвестиції, а й стимулювати підприємства вкладати власні кошти в модернізацію.

«Якщо реально, то реалізувати проєкт можна, але для цього потрібно враховувати не лише екологічну, а й соціальну систему, мати політичну волю, щоб не лише говорити, а й робити», - додала Оводенко.

Як повідомляв Укрінформ, Міндовкілля представило проєкт Другого національно визначеного внеску України до Паризької угоди – концепцію розвитку держави для досягнення екологічно і економічно доцільних перевтілень в усіх секторах економіки: енергетиці, промисловості, транспорті, будівлях, сільському і лісовому господарствах та управлінні відходами.

Документ, зокрема, пропонує на загальнонаціональному рівні не перевищити у 2030 році 35% обсягів викидів парникових газів порівняно з рівнем 1990 року. Представляти проєкт Україна буде на кліматичному саміті ООН у Глазго, який відбудеться восени цього року.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-