Українська література доби незалежності

Українська література доби незалежності

Укрінформ
24 червня, 12:30 - пресконференція на тему: «Українська література  доби незалежності»

Організатор: Національна спілка письменників України (НСПУ).

Учасники: Михайло Сидоржевський - голова Національної спілки письменників України; Сергій Куліда - головний редактор газети "Літературна Україна"; Павло Мовчан - голова Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка; Олександр Божко - письменник, перекладач, секретар НСПУ; ЛеонідТома - головний редактор журналу «Харків».

Додаткова інформація за тел.: 044-253-45-86; e-mail: nspu@ukr.net

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Спілка письменників організовує низку заходів до 30-річчя заснування

Національна спілка письменників України (НСПУ) організовує низку заходів з нагоди тридцятої річниці від дня заснування. Про це голова НСПУ Михайло Сидоржевський розповів під час пресконференції "Українська література доби незалежності" в Укрінформі.

“Ми починаємо відзначати сьогодні. У Будинку письменників (у Києві — ред.) відкрилася фотовиставка одного з наших колег Володимира Коскіна, присвячена тридцятиріччю спілки. На ній представлено 50 фотографій наших колег письменників за 30 років існування Національної спілки письменників України”, - сказав він.

Голова НСПУ також розповів, що в межах святкування ювілею 24 червня у київському Будинку письменників відбудеться літературна конференція. Так, дискусія стосуватиметься сучасного літературного процесу в Україні та НСПУ як учасниці цього процесу. 9 вересня планується організувати урочистий вечір з нагоди річниці спілки.

Також, за словами Сидоржевського, готується історичний буклет, довідник членства письменників, а також ювілейна медаль.

Крім цього, наприкінці серпня члени НСПУ планують організувати святковий захід на могилі Тараса Шевченка у Каневі.

“Я би хотів, щоб відзначення відбувалося не лише у форматі урочистостей, красивих промов. Я хочу, щоб це була розмова про спілку письменників у контексті викликів сьогодення. Ми маємо трансформувати НСПУ. Вона має бути сучасним чинником літературного процесу”, - підкреслив Сидоржевський.

Як повідомлялося, 28 червня 1991 року засновано громадське об’єднання Спілка письменників України. 1997 року спілка набула статусу національної.

Володимир Коскін — український письменник, автор романів “Містифікатор”, “Плутяги”, “Бранці землі, або Нашестя змій” та інших.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-