Сприяння зайнятості вразливих на ринку праці груп населення та жінок

Сприяння зайнятості вразливих на ринку праці груп населення та жінок

Укрінформ
15 червня, 12.30 - круглий стіл на тему: «Сприяння зайнятості вразливих на ринку праці груп населення та жінок»

Організатор: Державний центр зайнятості.

Учасники: Юлія Жовтяк - директор Державного центру зайнятості; Ашлі Малруні - голова відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні; Максим Філяк - керівник офісу Канадської фундації кооперативного розвитку в Україні; Олена Гречко - керівник робочої групи проєкту SEW Ukraine від «Благодійної організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Горєніє»; Денис Гречко - президент «Благодійної організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Горєніє»; Олена Герасимова - директор Представництва Пакт в Україні; Любов Бершадська - директор Департаменту реалізації політики зайнятості Державного центру зайнятості.

Коротко. Під час заходу Державний центр зайнятості та Благодійна організація «Всеукраїнський благодійний фонд «Горєніє» підпишуть Угоду про співробітництво, метою якої є підвищення економічного достатку вразливих на ринку праці категорій населення – жінок та внутрішньо переміщених осіб шляхом подолання економічних бар'єрів, що обмежують їх належне працевлаштування в Україні.

Благодійна організація «Всеукраїнський благодійний фонд «Горєніє» презентує можливість проєкту «Підтримка економічного процвітання жінок та внутрішньо переміщених осіб в Україні».

Представництво Пакт в Україні презентує проєкт «Жінки залучені: шлях до зростання та економічної безпеки (Крила)».

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Києві представили проєкти з працевлаштування вразливих груп населення та жінок

У Києві представили два проєкти сприяння зайнятості вразливих на ринку праці груп населення та жінок.

Проєкти представили на круглому столі в Укрінформі: Всеукраїнський благодійний фонд «Горєніє», Представництво Пакт в Україні за підтримки уряду Канади та Державного центру зайнятості.

Перший Проєкт «Підтримка економічного розвитку жінок та внутрішньо переміщених осіб в Україні» (SEW Ukraine) спрямовано на підвищення економічного достатку вразливих на ринку праці категорій населення – жінок та внутрішньо переміщених осіб шляхом подолання економічних бар'єрів, що обмежують їхнє належне працевлаштування в Україні.

«Метою проєкту є працевлаштування жінок, які належать до вразливих категорій населення - це внутрішньо переміщені особи та жінки, котрі мають інвалідність - у галузі легкої промисловості. Ця програма реалізовуватиметься у трьох регіонах України: на Харківщині, Київщині та Дніпропетровщині. 2000 жінок отримають підтримку в працевлаштуванні, зокрема, і через професійне навчання. При цьому 100 жінок отримають підтримку в започаткуванні власної справи. Жінки, які володіють або керують мікро-, малими або середніми підприємствами, матимуть підтримку щодо доступу до додаткових бізнес-ресурсів», - розповів керівник офісу Канадської фундації кооперативного розвитку в Україні Максим Філяк.

Проєкт SEW Ukraine впроваджується Канадською фундацією кооперативного розвитку (CDF Canada) у партнерстві з БО «Всеукраїнський благодійний фонд «Горєніє» та за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

Другий Проєкт «Жінки залучені: шлях до зростання та економічної безпеки (Крила)» реалізується Представництвом Пакт в Україні завдяки підтримці уряду Канади.

«Метою проєкту є покращення економічного благополуччя жінок та найбільш вразливих і маргіналізованих груп в Україні. «Крила» реалізовуватимуть проєкт у чотирьох регіонах: Львівській, Харківській, Полтавській та Київській областях. Очікується, що в рамках програми на конкурсній основі стартовий капітал отримають не менше 3000 жінок, які планують започаткувати або ж розширити свій бізнес. Цільова аудиторія цієї програми – сільські жінки, жінки, котрі мають інвалідність, ромки, жінки, які постраждали від гендерного насилля тощо», - розповіла директор Представництва Пакт в Україні Олена Герасимова.

Директор Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк високо оцінила запропоновані проєктами системи стимулів для повернення людей до активної праці, а особливо жінок.

«Проєктами запропоновано систему стимулів для повернення людей до активної праці, пропонуються нові можливості для праці, допомога у працевлаштуванні, зокрема, ведення власного бізнесу, надання стартового капіталу для започаткування власної справи. Дуже значимою для нас є підтримка цих двох проєктів у залучення на ринок праці найвразливіших категорій населення та жінок. На обліку в ДСЗ є 364 тис. безробітних, 61% з них – це жінки, а 39% - це чоловіки. З початку року ми працевлаштували 240 тис. людей, і серед них навпаки - 44% жінки й 56% - чоловіки. На сьогодні категорія «жінки» є для нас пріоритетною для навчання, працевлаштування», - зазначила вона.

Голова відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні Ашлі Малруні наголосила, що забезпечення рівних можливостей для всіх та розширення економічних можливостей для жінок є основними факторами подолання бідності.

«Ми вважаємо, що коли уряд і суспільство можуть забезпечити рівні можливості для всіх, вони зможуть усунути основні причини бідності для сприяння економічному зростанню, яке працює на всіх. Канада підтримує розширення економічних можливостей та доступу до ресурсів жінок. Досвід свідчить, що економічно зайняті жінки сприяють утвердженню більш міцних громад, що врешті сприяє зменшенню бідності та нерівності. Однак наш підхід є набагато ширшим, ніж фокусування на жінках. Важливе розуміння індивідуальних потреб для забезпечення збалансованих і рівних можливостей для всіх», - сказала вона.

Під час заходу Державний центр зайнятості та Благодійна організація «Всеукраїнський благодійний фонд «Горєніє» підписали Угоду про співробітництво. Вона передбачає консолідацію зусиль сторін у напрямку здійснення аналізу проблем вразливих на ринку праці категорій громадян, їхнє професійне навчання, працевлаштування та сприяння розвитку жіночого підприємництва.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-