Підсумкова зустріч членів делегації Уряду України за результатами участі у 65-й сесії Комісії Організації Об’єднаних Націй зі становища жінок (15 – 26 березня 2021 року)

Підсумкова зустріч членів делегації Уряду України за результатами участі у 65-й сесії Комісії Організації Об’єднаних Націй зі становища жінок (15 – 26 березня 2021 року)

Укрінформ
27 травня, 16:00 - підсумкова зустріч членів делегації Уряду України за результатами участі у 65-й сесії Комісії Організації Об’єднаних Націй зі становища жінок

Організатори: Урядова Уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко; Міністерство соціальної політики України.

До участі запрошені: члени делегації Уряду України, які взяли участь у 65-й сесії Комісії Організації Об’єднаних Націй зі становища жінок (15 – 26 березня 2021 року); представники українських громадських організацій.

Модератор: Катерина Левченко - Урядова уповноважена з питань гендерної політики, заступниця глави делегації Уряду України.

Коротко. Під час зустрічі буде представлено звіт за результатами участі членів делегації Уряду України, а також презентовано Узгоджені висновки 65-ї сесії Комісії.

Акредитація представників ЗМІ: аnna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Урядова делегація доповіла в ООН про реалізацію гендерної політики в Україні

Представники України під час 65-ї сесії Комісії Організації Об’єднаних Націй зі становища жінок взяли участь у більш як 10 заходах і доповіли про кроки, які здійснює держава у напрямку реалізації гендерної політики.

Про це повідомила заступниця голови делегації, заступниця міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Ольга Ревук, представляючи в Укрінформі звіт про результатами поїздки.

«Уряд затвердив понад 20 індикаторів для формування гендерно-чутливої політики та моніторингу реалізації відповідних цілей. Також Україна в 2020 році приєдналася до Партнерства Біарріц (рівні права та можливості жінок та чоловіків – ред.) та Міжнародної коаліції за рівну оплату праці (ЕРІС). Було розроблено й затверджено державну програму щодо протидії домашньому насильству», - сказала Ревук.

За її словами, в ООН вона привернула увагу до процесів інтеграції гендерних підходів в усі сфери життєдіяльності суспільства, що дає змогу формувати політику, враховуючи інтереси різних груп жінок і чоловіків.

«Було зазначено, що ми впроваджуємо нормативно-правову базу для створення умов щодо розширення участі жінок в ухваленні політичних рішень і врегулювання питання забезпечення права голосу жінок і чоловіків на виборах, а також щодо розробки й ухвалення Другого національного плану дій до Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», - зазначила Ревук.

Вона нагадала, що урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко виступила під час загальної дискусії з національною доповіддю на тему розширення прав та можливостей жінок та їхній зв’язок зі сталим розвитком.

Крім того, у межах Комісії ООН було обговорено проблеми, пов’язані з COVID-19, і щодо наслідків продовження агресії з боку РФ.

Члени делегації уряду України та представники українських громадських організацій брали участь у 65-й сесії Комісії Організації Об’єднаних Націй зі становища жінок 15 – 26 березня 2021 року. Цьогоріч через обмеження у зв’язку з пандемією засідання відбувалися в онлайн-форматі.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-