Категоризація закладів розміщення: перші висновки

Категоризація закладів розміщення: перші висновки

Укрінформ
25 травня, 13:00 - пресконференція на тему: «Категоризація закладів розміщення: перші висновки»

Організатор: Державне агентство розвитку туризму України (ДАРТ).

Учасники: Мар’яна Олеськів - Голова Державного агентства розвитку туризму України; Ірина Сідлецька - президент ГО «Асоціація готелів та курортів України».

Коротко. Під час пресконференції будуть презентовані перші висновки за результатами роботи Комісії з категоризації готелів та закладів розміщення. Учасники розкажуть про те, яких основних помилок припускаються органи сертифікації та заклади розміщення під час підготовки документів, чого саме бракує готельній інфраструктурі в Україні та які зміни чекають щодо застосування ДСТУ 4269:2003 Національного стандарту «Послуги туристичні. Класифікація готелів».

Акредитація для представників ЗМІ за e-mail: press@tourism.gov.ua

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Комісія присвоїла зірки 52 українським готелям за два місяці роботи

Комісія з присвоєння зірок готелям за два місяці роботи категоризувала 52 заклади розміщення.

Про це голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів повідомила під час пресконференції в Укрінформі.

"За час роботи комісії відбулося вісім засідань, на яких було розглянуто 98 заявок із 105 отриманих. Так, 52 заклади розміщення отримали зірки, 13 – відмовлено у наданні категорії, 24 – відправлено на доопрацювання документації, трьом готелям знижено зіркову категорію", — сказала Олеськів.

Очільниця відомства також повідомила, що наразі в Україні 249 категоризованих закладів розміщення. 48 із них розташовані в місті Києві, 201 – у регіонах. Так, за її словами, 44 готелі в Україні мають категорію "5 зірок", 88 – "4 зірки", 86 – "3 зірки", 15 – "2 зірки", 17 – "1 зірку".

Президент асоціації готелів UHRA (Ukrainian hotel & Resort Association) Ірина Сідлецька, доповнюючи доповідь Олеськів, зауважила, що згідно з даними Державної служби статистики та Державного агентства розвитку туризму, станом на 2019 рік в Україні було зареєстровано 3 165 готелів.

Як повідомляв Укрінформ, комісія з присвоєння зірок українським готелям відновила роботу 16 березня 2021 року. До складу комісії увійшли представники Держтуризму, МКІП, Антимонопольного комітету, Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, громадськості, спеціалісти готельної та туристичної галузей. Також паралельно запрацювала Комісія з апеляцій, яка розглядатиме скарги на рішення Комісії з категоризації, якщо суб’єкт розміщення не погодиться з її висновками.

Відповідну комісію було утворено згідно з наказом МКІП при Державному агентстві розвитку туризму (ДАРТ) з метою присвоєння категорії готелю чи іншому об’єкту, що призначається для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання).

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-