Всеукраїнський Тиждень безпеки дорожнього руху

Всеукраїнський Тиждень безпеки дорожнього руху

Укрінформ
17 травня, 11.00 - пресконференція з нагоди початку Тижня безпеки дорожнього руху

Організатори: ДП «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» МОЗ України (Київська міжрегіональна філія); Міністерство освіти і науки України.

Учасники: Віра Рогова - заступник міністра освіти і науки України; Ігор Діденко - радник міністра внутрішніх справ з питань безпеки дорожнього руху; Юрій Чорний - директор «Київської міжрегіональної філії» Українського науково-дослідного інституту медицини транспорту МОЗ України; Антон Щелкунов - генеральний директор Директорату з безпеки на транспорті Міністерства інфраструктури України; Кирило Хом’яков - Голова Державного агентства інфраструктурних проєктів України; Микита Лагунін - заступник Голови Державної служби України з безпеки на транспорті; Олексій Білошицький - перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України; Володимир Шевченко -генеральний директор Моторного транспортного страхового бюро України (МТСБУ).

Коротко. Україна приєднується до 6-го Глобального Тижня безпеки дорожнього руху, який триватиме у всьому світі 17-23 травня 2021 р. Під час заходу спікери обговорять ситуацію з безпекою дорожнього руху в Україні, йтиметься про роботу, яка проводиться задля зменшення аварійності на дорогах, зокрема, про плани щодо реалізації державної Програми з підвищення рівня безпеки дорожнього руху до 2024 р., про національний проєкт «Безпечна країна», а також про заходи, які відбуватимуться у рамках Тижня.

Довідково. травневий Тиждень безпеки дорожнього руху відкриває Друге Десятиліття дій із забезпечення безпеки дорожнього руху на 2021-2030 рр., схвалене резолюцією Генеральної Асамблеї ООН  74/299 на 74-й сесії в серпні минулого року, з амбітною метою скорочення кількості смертей та травм через дорожньо-транспортні пригоди на 50% до 2030 року. Світовим співтовариством розпочато низку заходів, спрямованих на поліпшення ситуації щодо дорожньо-транспортної аварійності. 6-тий Глобальний Тиждень безпеки дорожнього руху буде присвячено темі перевищення швидкості (Managing Speeding) – одній із основних причин ДТП і відбуватиметься під гаслом #StreetsForLife#Love30, тобто акцентуватиме увагу на обмеженнях швидкості руху транспортних засобів до 30 км/год в межах житлових та пішохідних зон у містах.

Дорожньо-транспортний травматизм, за даними ВООЗ, є однією з найбільших світових проблем охорони здоров’я. Травмуються або отримують каліцтва щодня понад тисячі осіб. Ризик загинути внаслідок ДТП різниться в різних країнах, проте 70% припадає на країни з низьким та середнім рівнем доходу.

Показники смертності в нашій країні в 3-4 рази вищі, ніж в європейських країнах. Щороку, за різними статистичними даними, Україна втрачає в ДТП понад 3 тисячі своїх громадян, понад 30 тисяч травмуються. У 2020 році на українських дорогах сталося: 168 107 ДТП, з них: 26 140 ДТП - з постраждалими; 3541 особа - загинула (1198 - пішоходів); 31 974 людини - отримали травми (пішоходів — 6959). Також у 2020 році сталося 4 432 ДТП за участю дітей, з яких 168 дітей загинуло та 3957 травмовано. У I кварталі 2021 року, за офіційними даними поліції, в Україні сталося 42 689 ДТП, що на 18% більше, ніж у січні-березні 2020 р. Основні причини ДТП із загиблими та травмованими: перевищення безпечної та встановленої швидкості руху; порушення правил маневрування; порушення правил проїзду перехресть; порушення правил проїзду пішохідних переходів; недотримання дистанції.

План заходів Тижня безпеки дорожнього руху можна переглянути за посиланням: https://dopomogadtp.com/ua/tyzhden-bezpeky-dorozhnoho-rukhu-v-ukraini-17-23-travnia-2021-roku-plan-zakhodiv/

Додаткова інформація за тел.: 067-984-32-91 (Валентина Місяць).

Акредитація: anna@ukrinform.сom

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Україна приєдналася до Глобального тижня безпеки дорожнього руху

Україна приєднується до шостого Глобального Тижня безпеки дорожнього руху, який триватиме у всьому світі 17-23 травня 2021 р. Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомив директор «Київської міжрегіональної філії» Українського науково-дослідного інституту медицини транспорту МОЗ України Юрій Чорний.

"Вітаю з початком шостого Глобального тижня безпеки дорожнього руху, який відбувається зараз у всьому світі одночасно. Цей тиждень - початок нового десятиліття дії з безпеки дорожнього руху, який оголосила Організація об'єднаних Націй", - сказав Чорний.

Він додав, що до 2030 року в України є амбітне завдання - на 50% скоротити смертність і травматизм на дорогах.

За словами Чорного, до організації тижня безпеки долучились близько 300 міст України.

Як повідомляють організатори тижня безпеки дорожнього руху, під час І-го етапу планується проведення різноманітних заходів, серед яких пресконференція, онлайн-форум з безпеки дорожнього руху, тематичні семінари-практикуми, єдиний національний онлайн-урок з безпеки дорожнього руху в загальноосвітніх навчальних закладах, старт всеукраїнського конкурсу фото- та відеоробіт серед дітей та молоді «Безпечна країна», загальнонаціональна благодійна акція зі здачі крові для постраждалих у ДТП «Здай кров – врятуй життя» та багато інших.

Травневий Тиждень безпеки дорожнього руху відкриває Друге Десятиліття дій із забезпечення безпеки дорожнього руху на 2021-2030 рр., схвалене резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 74/299 на 74-й сесії в серпні минулого року, з амбітною метою скорочення кількості смертей та травм через дорожньо-транспортні пригоди на 50% до 2030 року. Світовим співтовариством розпочато низку заходів, спрямованих на поліпшення ситуації щодо дорожньо-транспортної аварійності. 6-тий Глобальний Тиждень безпеки дорожнього руху буде присвячено темі перевищення швидкості (Managing Speeding) – одній із основних причин ДТП і відбуватиметься під гаслом #StreetsForLife#Love30, тобто акцентуватиме увагу на обмеженнях швидкості руху транспортних засобів до 30 км/год в межах житлових та пішохідних зон у містах.

Дорожньо-транспортний травматизм, за даними ВООЗ, є однією з найбільших світових проблем охорони здоров’я. Травмуються або отримують каліцтва щодня понад тисяча осіб. Ризик загинути внаслідок ДТП різниться в різних країнах, проте 70% припадає на країни з низьким та середнім рівнем доходу.

Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху щорічно проходить за підтримки уряду України, із залученням профільних державних відомств та структур, громадськості.

В Україні цьогоріч 19 пасажирських перевізників позбавили ліцензії - Укртрансбезпека

В Україні цього року 19 пасажирських перевізників позбавили ліцензії за порушення умов ведення господарської діяльності.

Про це повідомив заступник голови Державної служби з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) Микита Лагунін на пресконференції в Укрінформі з нагоди початку Глобального тижня безпеки дорожнього руху.

"З 2021 року нами проводяться посилені заходи контролю ліцензованого транспорту, який здійснює пасажирські перевезення... Від початку року вже 19 перевізників було позбавлено ліцензії за недотримання ліцензійних умов", - сказав Лагунін.

Він зауважив, що службовці Укртрансбезпеки проводять рейдові перевірки пасажирських перевізників, основну увагу приділяючи дотриманню режиму праці та відпочинку, а також дійснюють планові та позапланові перевірки дотримання перевізниками ліцензійних умов провадження господарської діяльності.

"Цього року дуже важливою є тематика дотримання швидкості на транспорті, тому що якщо казати про пасажирські перевезення, то майже 19% причин скоєння ДТП є саме недотримання швидкісного режиму", - сказав Лагунін.

У цьому зв'язку заступник голови Укртрансбезпеки зауважив, що державний контроль у галузі пасажирських перевезень має бути більш жорстким, а водії - більш відповідальними, оскільки перевозять велику кількість пасажирів.

Як повідомлялося, Україна приєднується до шостого Глобального тижня безпеки дорожнього руху, який триватиме у всьому світі 17-23 травня. До його організації долучились близько 300 міст України.

Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху щорічно проходить за підтримки уряду із залученням профільних державних відомств та структур, громадськості.

Кількість загиблих у ДТП зменшилася на 17% - Білошицький

Кількість травмованих у дорожньо-транспортних пригодах у цьому році зменшилася на 14%, кількість загиблих - на 17%.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на пресконференції в Укрінформі з нагоди початку Тижня безпеки дорожнього руху.

"За цей рік ми маємо зниження кількості травмованих унаслідок ДТП на 14% і кількості загиблих - на 17%. Це той старт, який ми маємо станом на зараз, уже в цьому році", - сказав Білошицький.

Він зазначив, що зменшення кількості автопригод із травмованими і загиблими на дорогах спостерігається в місцях, де розміщені камери автофіксації. "На початку запуску системи автоматичної фіксації, яка відбулася майже рік тому, ми мали цифру понад 50 тис. порушень за день. Зараз ця цифра 5-8 тисяч, а іноді й менше", - прокоментував перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції.

За його словами, цього року планується встановити ще понад 200 камер автофіксації в місцях концентрації ДТП.

Як повідомлялося, Україна приєднується до шостого Глобального тижня безпеки дорожнього руху, який триватиме у всьому світі 17-23 травня. До його організації долучились близько 300 міст України.

Цьогоріч Тиждень безпеки дорожнього руху присвячено темі перевищення швидкості (Managing Speeding) – одній із основних причин ДТП і відбуватиметься під гаслом #StreetsForLife#Love30, тобто акцентуватиме увагу на обмеженнях швидкості руху транспортних засобів до 30 км/год в межах житлових та пішохідних зон у містах.

Укрінфрапроєкт закупить для МОЗ 10 реанімобілей для реагування на ДТП

Державне агентство інфраструктурних проєктів (Укрінфрапроєкт) планує закупити для Міністерства охорони здоров'я 10 реанімобілів, які призначатимуться для реагування на дорожньо-транспортні пригоди.

Про це повідомив голова Укрінфрапроєкту Кирило Хом’яков на пресконференції в Укрінформі з нагоди початку Тижня безпеки дорожнього руху.

"Запускаємо "пілот" з МОЗ. Закупимо для них 10 реанімобілів, які будуть працювати на дорогах", - сказав Хом'яков.

За його словами, також у межах пілотного проєкту для Укртрансбезпеки цього року буде закуплено 40 додаткових пересувних вагів.

Ще один пілотний проєкт цього року буде спрямований на створення центрів реагування ДСНС. За три роки вони будуть облаштовані у кожній області і збиратимуть всю інформацію про ДТП. Крім того, буде забезпечена необхідна матеріальна база для реагування на аварії на дорогах, сказав Хом'яков.

Укрінфрапроєкт планує цього року забезпечити освітлення на понад 500 переходах, а також запускає пілотний проєкт з облаштування спеціальних майданчиків, де будуть перевантажуватися вантажні автомобілі, а їхні водії зможуть відпочити, розповів очільник відомства.

Як повідомлялося, Україна приєднується до шостого Глобального тижня безпеки дорожнього руху, який триватиме у всьому світі 17-23 травня. До його організації долучились близько 300 міст України.

Цьогорічний Тиждень безпеки дорожнього руху присвячено темі перевищення швидкості (Managing Speeding) – одній із основних причин ДТП і відбуватиметься під гаслом #StreetsForLife#Love30, тобто акцентуватиме увагу на обмеженнях швидкості руху транспортних засобів до 30 км/год в межах житлових та пішохідних зон у містах.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-