Виклики екологічного розвитку України

Виклики екологічного розвитку України

Укрінформ
14 травня, 10:00 - пресконференція на тему: «Екологічний потенціал, здоров’я нації та продовольча безпека: виклики екологічного розвитку України»

Організатори: Проєкт «Час перших»; ГО «Живу в гармонії».

Учасники: Лілія Олійник - голова ГО «Живу в гармонії»; Юрій Рябчун - засновник проєкту «Час перших»; Владислав Антипов - засновник Центру екології та розвитку нових технологій; Михайло Костинський - член президії Ради з екологічної безпеки України; Оксана Епель - доктор юридичних наук, суддя Шостого апеляційного адміністративного суду; Денис Силантьєв - народний депутат VIII скликання, кандидат педагогічних наук; Ольга Богомолець -  д.мед.н., професор, координатор Всеукраїнського  Дня Меланоми, головний лікар Інституту дерматології та косметології; Анна Коршунова - президент  ГО "Біла птаха".

Модератор: Інна Силантьєва - провідний фахівець Центру проблем імплементації європейського та соціального права ім. Т. Шевченка.

Довідково. Захід відбудеться в рамках підготовки до III міжнародного екологічного форуму ECO UKRAINE.  

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Україні варто створити фонд продовольчої безпеки - експерт

Через недоступність повноцінного харчування для багатьох людей в Україні слід створити фонд продовольчої безпеки населення на кшталт колишнього держрезерву.

Таку думку висловив член президії Ради з екологічної безпеки України Михайло Костинський на пресконференції в Укрінформі на тему: «Екологічний потенціал, здоров’я нації та продовольча безпека: виклики екологічного розвитку України».

«В Україні треба створити фонд продовольчої безпеки населення. На сьогодні через неповноцінне харчування недоїдає 8 млн людей, а 1,5 млн - на порозі голоду. В середньому українці витрачають на їжу 53% свого бюджету, тоді як європейці витрачають на харчування лише 13%», - наголосив Костинський.

Він вважає недоступність повноцінного харчування для багатьох українців питанням продовольчої безпеки держави.

«Ми можемо зайти в будь-який маркет і там є все - 20-30 сортів ковбаси, сирів, риба, кондитерка. Але наскільки це доступно населенню? А саме доступність - це ще один рівень безпеки продовольчої. Для порівняння – середня добова норма європейців у кілокалоріях – 3,5 тис. ккал., у американців – до 3,9 тис. ккал., Україна мала цей показник у 91-му році – 3700 ккал., сьогодні ж у середньому – 2600 ккал. А прожитковий мінімум – 2500 ккал., а далі – голод. Тобто, вся країна в середньому по забезпеченості калорійністю перебуває на порозі голоду», - заявив Костинський.

Він пропонує створити фонд продовольчої безпеки населення на кшталт колишнього держрезерву.

«В радянській Україні були державні фонди, коли люди чи регіон потрапляють у біду, а особливо, коли неврожай. Був держрезерв, який працював також і в аграрному секторі. Вирішувалося, чого і скільки треба виробити й закупити в цей резерв, в якому були і тушонка, і морожене м’ясо, і зерно, і цукор. Сьогодні такого поняття, як держрезерв, немає», - зазначив Костинський.

Він вважає таку модель дієвою у кризових ситуаціях.

«Ми проїдаємо кредити й бюджет, бо в нас немає працюючого продуктивного віку. До 7 млн українців, які працюють за кордоном, - це люди, які не створюють жодних фондів і відрахувань. Якби це було створено, можна було б за рахунок бюджету безкоштовно харчувати дітей у школах двічі на день, забезпечити повноцінним харчуванням і лікарні, і в’язниці, і армію тощо», - наголосив Костинський.

Захід було організовано проєктом «Час перших» і громадянською організацією «Живу в гармонії» в рамках підготовки до III міжнародного екологічного форуму Eco Ukraine.

Відео:

Замовити фото натисніть тут – Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-