Всеукраїнський проєкт «Мішечок». Оголошення переможців конкурсу

Всеукраїнський проєкт «Мішечок». Оголошення переможців конкурсу

Укрінформ
12 травня, 10:00 - пресконференція на тему: «Українські школярі пошили рекордну кількість мішечків — 43 тисячі. Оголошення переможців та підсумки Всеукраїнського проєкту «Мішечок»

Організатор: Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World».

Учасники: Юлія Мархель - президент Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World»; Аліна Матківська - керівник департаменту комунікацій компанії PepsiCo Україна; Володимир Вербицький - директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України.

Коротко. Відбувся Всеукраїнський проєкт «Мішечок», який тривав з 6 квітня до 7 травня. У його межах проведений конкурс на пошиття екоторбинок серед учнівської молоді, шкіл та позашкільних навчальних закладів з індивідуальними та колективними номінаціями. Головний подарунок – принтер для сублімаційного друку - отримає школа, учні якої пошили найбільшу кількість мішечків. Упродовж змагання школярі України виготовили рекордну кількість мішечків – 43 тисячі.

Мета проєкту – сформувати звичку користуватися багаторазовими торбинками в побуті.

Учасники публікували роботи в соціальних мережах з хештегами #мішечокSRW #ПакетНеПотрібен #schoolrecyclingworld #мішечок.

Організатор проєкту – Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World» за сприяння Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру позашкільної освіти, Національного еколого-натуралістичного центру та за підтримки генерального партнера – компанії PepsiCo Україна.

Більше деталей на сайті та в соцмережах: schoolrecyclingworld.org

Довідково. Проєктна діяльність «Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World» спрямована на розвиток екологічної культури, соціальної відповідальності, запровадження системи комплексного сортування вторинної сировини, правильного поводження з відходами та їх логістика в закладах освіти і розвиток корпоративної соціальної відповідальності.

В Україні організація щорічно реалізовує: «Національний освітній проект School Recycling», проєкт обміну досвідом «Екопатруль – кращі практики», національний рейтинг «Екошкола року», Всеукраїнський фестиваль соціальної реклами «Waste management school recycling» серед учнівської молоді, «Марафон роздільного збору відходів», Всеукраїнський проєкт «Мішечок», екопікніки, тренінги, лекції та інші активності.

Акредитація представників ЗМІ: hannavaglay@gmail.com

Контактна особа: Анна Ваглай - національний координатор зі зв’язків із громадськістю (097-928-98-70).

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місця обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід до зали тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Українські школярі пошили 47 тисяч екоторбинок у рамках проєкту «Мішечок»

Українські школярі пошили рекордну кількість - 47 тисяч екологічних торбинок у рамках Всеукраїнського проєкту «Мішечок».

Про це на пресконференції в Укрінформі повідомили організатори проєкту з Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World», за підтримки МОН України та компанії PepsiCo Україна.

Всеукраїнський конкурс «Мішечок» на пошиття екоторбинок серед учнівської молоді, шкіл та позашкільних навчальних закладів з індивідуальними та колективними номінаціями тривав з 6 квітня до 7 травня. Впродовж змагання школярі України виготовили рекордну кількість мішечків – 47 тисяч, повідомила президентка Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World» Юлія Мархель.

«Побили всі рекорди, тому що минулого року в нас було 8 тисяч учасників, а цьогоріч 21873 учасники проєкту з 24 областей, які пошили за 4 тижні 47269 мішечків. 93 публікації в медіа і 38 тисяч охоплення проєкту у мережі Фейсбук. Найактивніші області – Дніпропетровська, Донецька, Хмельницька, Миколаївська та Сумська, де активісти нашили найбільшу кількість мішечків», - розповіла Мархель.

Переможцями конкурсу стали:

5 місце: Криворізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №68 – 1917 мішечків; 4 місце: Аджамський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Аджамської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області – 1935 мішечків; 3 місце: комунальний заклад «Нікопольська середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 22» - 2021 мішечок; 2 місце: КЗ «Первозванівське навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів дошкільний навчальний заклад» Кіровоградської області – 2509 мішечків. А переможцем конкурсу стала Середня загальноосвітня школа №98 міста Львова, де учні пошили цього року 3160 мішечків. 

Головний подарунок конкурсу – принтер для сублімаційного друку отримає школа, яка посіла перше місце, усіх інших переможців та учасників відзначать грамотами, призами й подарунками.

Учасники публікували роботи в соціальних мережах з хештегами #мішечокSRW #ПакетНеПотрібен #schoolrecyclingworld #мішечок. Пошиті мішечки безкоштовно роздаватимуть для вжитку у місцевих громадах, крамницях тощо.

Мета проєкту - сформувати звичку користуватися багаторазовими торбинками в побуті замість пластикових пакетів задля збереження довкілля.

У Міністерстві освіти й науки України вважають акцію «Мішечок» важливою практикою не лише екологічного, а й трудового виховання молоді, зазначив директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України Володимир Вербицький.

«Ми щиро підтримуємо акцію «Мішечок», яка зовсім по-іншому представляє наше розуміння збереження й ставлення до природи, Це дуже потужна акція й перспективний напрямок освітньої роботи та справжній практикум, в якому зміг взяти участь кожний школяр у час пандемії. І ми вітаємо цю нову практику й концепцію не лише екологічного, а й трудового виховання», - сказав Вербицький.

На важливості екологічного виховання молоді завдяки таким акціям наголосила керівниця департаменту комунікацій компанії PepsiCo Україна Аліна Матківська.

«Для нас це свідчення того, що молоде покоління людей, які зростають у цій країні, не лише усвідомлюють ті екологічні виклики, які стоять перед суспільством, але й готові активно діяти, щоб змінити на краще екологічне майбутнє нашої країни. Наша мета, щоб пластикове пакування ніколи не ставало сміттям», - зазначила Матківська.

Організатором заходу став «Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World», проєктну діяльність якого спрямовано на розвиток екологічної культури, соціальної відповідальності, запровадження системи комплексного сортування вторинної сировини, правильного поводження з відходами та їх логістика в закладах освіти і розвиток корпоративної соціальної відповідальності.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-